De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Inspiratiedag over biodiversiteit in Klarenbeek

Inspiratiedag over biodiversiteit in Klarenbeek

VoorstVeluwezoom/RTV794, Herman Woudenberg –
De inspiratiedag is een activiteit van het nieuwe praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui dat onderdeel is van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. In dit praktijknetwerk gaat het om kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. Veel particulieren proberen aan de biodiversiteit een bijdrage te leveren in hun tuin of op hun land.
Particulieren met een groot erf van ca. 0,5 tot 5 ha grond (geen agrarische bestemming) heeft misschien wel mogelijkheden om de natuurwaarden te verhogen. De inspiratiedag wordt georganiseerd samen met een ambassadeur voor biodiversiteit. In veel gemeenten is zo’n ambassadeur actief.

Eén de ambassadeurs in de omgeving Voorst is Ruud van der Plank uit Klarenbeek. Op de inspiratiedag van zaterdag 17 juni laat Ruud zien welke maatregelen hij heeft genomen om de biodiversiteit te verhogen. Onderling worden tips en ideeën gedeeld met de deelnemers
om de biodiversiteit zodoende te verhogen. Het thema van 17 juni is ’schoonheid van robuustheid’ en de inspiratiedag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Het terrein van de familie Van de Plank bevindt zich aan de Veldweg in Klarenbeek en is gelegen in het Beekbergsebroek-gebied aan het Apeldoorns Kanaal.
De familie heeft als hobby een paardenhouderij, maar beheert haar terrein ook voor natuur en landschap om aan de biodiversiteit een bijdrage te leveren. Kenmerkend voor de percelen is de verscheidenheid aan bosschages, houtsingels, hagen, ruigtes en grasland.
Interesse in deze inspiratiedag, aanmelden kan via ruudvanderplank123@gmail.com
Meer informatie vind je op: slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.