Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Groots volleybal streetart kunstwerk in Apeldoorn!

Groots volleybal streetart kunstwerk in Apeldoorn!

 Basisschoolleerlingen geven met kunstwerk en volleybalactiviteiten startschot voor 100 dagen tot WK Volleybal Vrouwen 2022

Zo’n 200 basisschoolleerlingen hebben woensdag 15 juni een spectaculair volleybal streetart kunstwerk op het ‘ Plein van de Stad’ gemaakt. Het is het startschot voor de laatste 100 dagen in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022. Samen met wethouder Jeroen Joon en toernooidirecteur Bas van de Goor verrichtten zij de openingshandeling.

Voorafgaand aan de openingshandeling werden de scholieren getrakteerd op een gezonde lunch en waren er sportieve activiteiten vanuit Nevobo en Accres.

FIVB WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam één van de speelsteden. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale zullen plaatsvinden in Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn gastheer van TeamNL tijdens het toernooi.

Wethouder Joon: “Ik vind het echt geweldig dat er vandaag zoveel jongeren aanwezig waren. Mooi om dat enthousiasme te zien! Bij een groot evenement als dit willen wij graag dat al onze inwoners mee kunnen genieten en zeker ook onze jongeren inspireren. Het is natuurlijk een prachtige manier om het belang van sporten, bewegen en gezondheid te benadrukken. We hebben daarom ook tal van activiteiten rondom dit WK gepland. In wijken en buurten worden straatvolleybaltoernooien georganiseerd, zijn er clinics op scholen en ook de binnenstad haakt aan met een World Streetpainting Festival dat in het teken staat van het WK Volleybal Vrouwen. Vandaag is slechts het begin van een mooi feest voor heel Apeldoorn”.

Op uitinapeldoorn.nl/wk-volleybal is een voorlopig overzicht te vinden van de side-events.

Apeldoorn – 100 dagen moment WK Volleybal Vrouwen 2022. Foto Rob Voss – www.robvoss.nl
Apeldoorn – 100 dagen moment WK Volleybal Vrouwen 2022. Foto Rob Voss – www.robvoss.nl

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.