voorstveluwezoom

VoorstVeluwezoom

advertentie

Vooral morgen en zaterdag stevige (onweers)buien


Geschreven door Nicolien Kroon van Buienradar
23 mei 2024 17:45


Article Image
© buienradar.nl

Lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.

Vanavond valt er in de zuidoostelijke helft eerst nog plaatselijk een bui. Elders lossen de stapelwolken op en is de zon vooral in het noordwesten goed te zien. In het midden van het land gaat de zon onder om 21:40 uur.

Vannacht verloopt rustig en droog met brede opklaringen en op diverse plaatsen kan het mistig worden. In de loop van de nacht komen er vanuit het zuidoosten regenbuien aan. De temperatuur daalt naar 12 graden langs de kust en 9 graden in het oosten van het land. De wind wordt zwak en komt vannacht uit het oostelijke richtingen.

 Morgen, na het verdwijnen van eventuele mist, zien we een afwisseling van zon en bewolking. Het zuidoosten krijgt al snel te maken met buien, waarbij er een stevige exemplaar kan voorkomen met veel regen en kans op onweer. Aan het eind van de ochtend zijn de buien gevorderd tot het midden van het land. Het kustgebied heeft dan nog te maken met de meeste zon. In de middag trekken de regen- en onweersbuien in noordwestelijke richting, waarbij lokaal kans is op hagel en veel regen, met mogelijk wateroverlast tot gevolg. Verder is het een uitermate rustige dag en staat er nauwelijks wind. Voor de regen uit wordt het nog zo'n 19 graden. In de regen daalt de temperatuur naar zo'n 16 graden.

De dagen daarna, staat met name zaterdag, in het teken van buien met kans op onweer. Lokaal bestaat er ook kans op flink wat regen. De zon heeft het lastig, maar in de loop van de dag wordt het vanuit het zuiden droger. Pas aan het eind van de dag komt de zon af en toe tevoorschijn. Zondag en maandag blijven wisselvallig met af en toe zon en een enkele bui. Toch zullen ook op deze dagen ook lange droge perioden voorkomen. De maximumtemperatuur varieert tussen 18 graden langs de kust en 22 of hooguit lokaal 23 graden in het binnenland.Bron: Buienradar
  • Tv-kanaal
  • VoorstVeluwezoom
advertentie