De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

15 maart: stem voor provincie en waterschap

15 maart: stem voor provincie en waterschap

Woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten Gelderland én voor het Waterschap Vallei en Veluwe. Uiterlijk deze week heeft u uw stempassen in de brievenbus gekregen.

Hiermee kunt u 15 maart uw stem uitbrengen in een van de 15 stemlokalen in de gemeente Brummen. De stemlokalen zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.

Provinciale Staten

Provinciale Staten bepalen het beleid in Gelderland over bijvoorbeeld verkeer, openbaar vervoer, nieuwe banen, sport, milieu en cultuur. En ze kijken of gemeenten en waterschappen hun werk goed doen. Verder kiezen de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer, die de regering controleert en nieuwe wetten aanneemt. Door te stemmen heeft u daar invloed op. 

Waterschap Vallei en Veluwe

Bij de waterschapsverkiezingen stemt u voor het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap zorgt voor schoon water in onze beken, sloten en rivieren. Het beheert het (grond)waterpeil, dijken en sluizen en zuivert rioolwater. Zodat u veilig kunt wonen, ondernemen en recreëren.

Provinciale Staten en het waterschap doen belangrijk werk. Laat uw stem dus niet verloren gaan! Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl/kiest en www.vallei-veluwe.nl/waterschapsverkiezingen.

Heeft u vragen over bijvoorbeeld uw stempassen en wat u mee moet nemen om te stemmen? Kijk dan op onze pagina over de verkiezingen.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.