Intocht Sinterklaas Eerbeek 2021

Promo kijk in de keuken Tour

Jos Penninx afscheid

RTV 794 Verbonden met elkaar

Het Geheim aan de Rijn

Streep door Midwinter Marathon

Streep door Midwinter Marathon

Het is nog nooit in de geschiedenis van de Midwinter Marathon gebeurd! Maar COVID-19 zet ook een streep door de 48ste editie van de Midwinter Marathon. We hebben gewacht, gehoopt en plannen uitgewerkt, maar het is duidelijk dat een grootschalig evenement als de Midwinter Marathon niet gehouden kan worden. De persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft duidelijk gemaakt dat er voorlopig geen versoepelingen te verwachten zijn. Sterker nog, de kans op scherpere maatregelen liggen eerder voor de hand.

Robert Spijkerman, Secretaris Stichting Marathon Apeldoorn zegt het volgende in het persbericht:

Als we naar de dagelijkse cijfers van het RIVM kijken, de zorg die er is voor meer besmettingen rond Kerst en Oud en Nieuw, dan verwachten wij dat het nog vele maanden duurt voordat publieksevenementen weer mogelijk zijn. En het is aannemelijk dat er eerst op grote schaal gevaccineerd moet worden voordat daar weer sprake van kan zijn.

Als bestuur hebben wij donderdagavond besloten om niet verder te gaan met de voorbereidingen van de 48ste editie. Ook hebben we besloten om geen alternatieve datum te prikken in 2021. We zijn een vrijwilligersorganisatie en twee evenementen binnen een tijdsbestek van een halfjaar en de druk op de loopkalender in september – oktober, maakt dat we hiertoe ook besloten hebben.

Het is vervelend maar we kunnen helaas niet anders besluiten. Het eerste weekend van februari zal vreemd zijn zonder Midwinter Marathon. Geen lopers, geen publiek, geen vlaggen, geen speaker, geen DJ, niets van dat alles. Vreemd de Midwinter Marathon die altijd doorgaat…… regen, sneeuw, kou: het is nooit een probleem geweest. COVID-19 nu wel.

Vanzelfsprekend hopen wij u te zien tijdens de editie 2022!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

ANDER NIEUWS

Geef een reactie

Lees ook deze berichten x