Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Bestrijden eikenprocessierups

Bestrijden eikenprocessierups

Aannemer Ebola B.V. is deze en komende weken in opdracht van de gemeente met een hoogwerker bezig met het wegzuigen van nesten van de eikenprocessierups. 

De overlast van eikenprocessierupsen kent dit jaar grote variatie. Door het natte voorjaar zijn de rupsen later dan voorgaande jaren. Ook is zowel landelijk als in de gemeente de plaagdruk per locatie verschillend. De gemeente heeft afgelopen weken haar bomen geïnventariseerd op de aanwezigheid van rupsen. Hierin zijn ook de meldingen die bij de gemeente zijn binnengekomen meegenomen. Locaties met een hoge plaagdruk waar veel mensen langskomen, worden bestreden. Hiermee volgt de gemeente Brummen de landelijke richtlijn van het RIVM. Aannemer Ebola B.V. is deze en komende weken in opdracht van de gemeente met een hoogwerker bezig met het wegzuigen van nesten van de eikenprocessierups. 

Wat u zelf kunt doen

De aannemer is druk bezig. Niet elk nest zal bestreden worden en het kan enige tijd duren voordat de aannemer de hele gemeente door is geweest. Daarom vragen we u ook zelf maatregelen te nemen. Probeer het contact met de rupsen te vermijden. Houd bijvoorbeeld bij een bezoek aan een gebied met eiken de huid bedekt en ga niet picknicken onder eikenbomen. Pas ook op met blote voeten in het gras en hang wasgoed niet te drogen onder een eik. Als brandharen in kleding zit, was dit dan grondig, het liefst op minimaal 60 °C.

Meer informatie

Informatie vindt u op de pagina Eikenprocessierups of op de speciale website van de GGD www.oakie.info. Heeft u last van gezondheidsklachten die te maken hebben met de eikenprocessierups? Neem dan contact op met de GGD via telefoonnummer 088 – 44 33 000 of met uw huisarts.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.