Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Boekenweek!

Boekenweek!

BOEKENWEEK-AVOND ‘DE EERSTE LIEFDE’ IN BIBLIOTHEEK TWELLO

MET SCHRIJVERS KUNSTKRING

TWELLO – Op donderdagavond 14 april is er in het kader van de Boekenweek een avond met als thema ‘De Eerste Liefde’ in de bibliotheek Twello. De schrijvers van de Kunstkring, onder wie een aantal publicerende auteurs,  verzorgen deze vermakelijke voordrachtavond van 19.30 uur tot circa 21.30 uur. Zij nemen het publiek mee in deze 87ste Boekenweek in een ode aan de eerste liefde.

Bijzondere verhalen van schrijvers over de liefde

De schrijvers verrassen het publiek deze avond met vrolijke, verdrietige, amusante en vooral onderhoudende verhalen en gedichten over De Eerste Liefde. De meeste mensen kennen het gevoel wel: een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die verwarrend en meestal prettig zijn. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Hoewel je eerste liefde achteraf misschien niet geslaagd is, zal die voor de rest van je leven deel uitmaken van wie iemand is als persoon.

Het enige dat de intensiteit van een eerste liefde kan evenaren is je eerste liefdesverdriet. Vaak zijn deze gevoelens ook in latere situaties omringd door herinneringen aan de eerste liefde. Voor degene die niet bij zijn eerste liefde is gebleven, was het einde van die relatie waarschijnlijk erg pijnlijk. Het maakt niet uit of je als vrienden uit elkaar bent gegaan of wie van de twee de relatie nou eigenlijk heeft uitgemaakt. Kortom, het is moeilijk om je eerste liefde los te laten, om weg te lopen van die prille gevoelens die bijna magisch waren. Voer voor psychologen en voor verhalen!

Herkenning in je eigen levensverhaal

Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons immers telkens weer tot dichters en de schrijvers.

Van Toergenjevs novelle Eerste liefde tot Rachels rokje van Charlotte Mutsaers en van Kartonnen dozen van Tom Lanoye tot Engeland is gesloten van Rob van Essen. Steeds weer keren we terug bij onze eerste liefdes.

Zit het allemaal tegen in de liefde? Sla dan Hotel hartzeer erop na, een boek met eerste hulp bij liefdesperikelen door Susan Smit en Marion Pauw, of duik in Proeven van liefde, waarin filosoof Alain de Botton zijn gedachten laat gaan over al die dingen bij de liefde horen: idealisatie, eerlijkheid, overspel en seks.

Zo zullen ook de voordragende schrijvers het publiek meenemen in hun verhalen van liefde en zowel de positieve als negatieve bijverschijnselen meenemen.

Hoe de schrijvers van de Kunstkring deze gevoelens verwoorden? Kom het beluisteren en ervaar of er herkenning van (een van de) elementen in je eigen levensverhaal wordt verteld.

Deze Boekenweek schrijversavond is op donderdag 14 april in de bibliotheek Twello.

Inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 uur en einde ongeveer 21.30. Aanmelden kan via de Activiteitenagenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Leden betalen 5,00 euro, niet-leden betalen 7,50 euro. Dat is inclusief een kopje koffie of thee.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.