Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

BOEREN TOP 20 BIJ VOORSTVELUWEZOOM

BOEREN TOP 20 BIJ VOORSTVELUWEZOOM

De boeren staan de laatste jaren vaak negatief in het nieuws. ‘De boer heeft het altijd gedaan’ wordt door hen vaak gezegd. De boeren moeten het uiterste doen om hun hoofd boven water te houden. Telkens weer nieuwe regels en voorschriften. Veel kosten en de opbrengsten dalen. Het dialectprogramma Mo’j is luusteren van VoorstVeluwezoom wil de boeren een hart onder de riem steken met twee uur lange mooie liedjes waarin de boer en het boerenleven wordt bezongen.

Presentator Martien Kobussen heeft samen met muziekkenner Wim de Winkel een Boeren Top 20 samengesteld. In deze lijst zijn twintig mooie liedjes opgenomen. Veel artiesten hebben ‘boerennummers’ opgenomen. Dit varieert van De Boertjes van Buuten tot Dutch Boys en Herman Finkers. Vooral de rockgroep Normaal heeft veel liedjes over de boeren gemaakt, zoals De boer is troef en De boer dat is un keerl. 

Menigeen is benieuwd welk nummer de eerste plaats heeft behaald. De plaatjes worden afgewisseld met gedichten en voordrachten.De Boeren Top 20 wordt zaterdag 31 juli uitgezonden op VoorstVeluwezoom(Radio Voorst en Veluwezoom FM) van 10.00 tot 12.00 uur. Een herhaling is er op woensdag van  18.00 tot 20.00 uur. Het programma is tevens via internet overal te beluisteren en ook via Uitzending gemist.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.