Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Burgemeester roemt heldendaad 21-jarige Rijk

Burgemeester roemt heldendaad 21-jarige Rijk

Brummen – Op 28 Juli overhandigde burgemeester Van Hedel een cadeau aan de 21-jarige Rijk Dijkhuizen. Reden hiervoor was Rijks dappere optreden vorige week op het perron in Brummen, waarbij hij een aanrijding met een persoon wist te voorkomen.

Verwarde man op spoor

De student International Business zag vorige week een man op het spoor liggen. De man leek verward en niet in staat om op te staan. Na een vergeefse poging om de man van het spoor te halen, schakelde Rijk de politie en de treinverkeersleiding in waardoor een aanrijding kon worden voorkomen.

Indrukwekkende actie

Burgemeester Van Hedel was zo onder de indruk van het dappere optreden van Rijk, dat hij hem persoonlijk wilde bedanken. Burgemeester Van Hedel: ‘Rijk toonde in deze situatie tegenwoordigheid van geest en ondernam direct actie. Hij keek niet weg van de situatie en daar mogen we trots op zijn. Dat is een goed voorbeeld voor ons allemaal.’

Voor Rijk was het niet meer dan vanzelfsprekend dat hij te hulp schoot: ‘Ik deed gewoon wat ik had moeten doen in die situatie en zie dat als mijn plicht’. Hij hoopt vooral dat het met de man weer goed gaat. Omdat Rijk erg van reizen houdt, ontving hij als blijk van waardering een dik reisboek, met een persoonlijke boodschap van de burgemeester.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.