Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Doolhof in Loenen is weer open

Doolhof in Loenen is weer open

Vorig jaar heeft Sietse Wever met creativiteit en energie een doolhof in Loenen aangelegd. In het bosperceel staan veel palen en bomen, waar de bezoeker de juiste route moet zien te vinden naar de uitgang. Vorige week is de doolhof weer open gegaan. In en rond de doolhof was het gras fors gegroeid, waardoor Sietse Wever met een maaier aan de slag is gegaan om alles weer open te maken.

Aan de bosrand van Loenen heeft hij ooit een stuk grond – een voormalige kerstboomkwekerij – gekocht.
In het bos moesten dooie boompjes worden gekapt, maar dat deed hij niet onder aan de grond maar op 2 meter hoogte. Zo ontstond een stuk bos met gezonde bomen en met stammen van 2 meter hoog én met diverse leuke doorkijkjes. Dat bracht Sietse op het idee om er een doolhof van te maken. Om het completer te maken zijn er een groot aantal palen bijgeplaatst. Sietse en vrienden hebben met kilometers touw de noodzakelijke route uitgezet.

De doolhof is wat gezelliger gemaakt door een picknicktafel met spelletjes te plaatsen. Tot ver in de buurtschap Zilver kan de bezoeker eventueel kijken met de aanwezige verrekijker. Om een leuke foto te maken staan er reuze klompen. Wandelaars op de klompenroute, die langs de doolhof loopt, maken van de gelegenheid gebruik om dan een foto te maken. Voor de fietser en wandelaar is er ook een rustpunt gemaakt.

Bezoekers kunnen vrij door het doolhof struinen zonder entreekosten. Een vrije gift wordt op prijs gesteld en daarvoor is een melkbus aanwezig. De doolhof vind je aan de Imbosweg 53 in Loenen en is alleen toegankelijk op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.