Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Enthousiaste bezoekers bij lezing Anne-Gine Goemans in Bibliotheek Twello

Enthousiaste bezoekers bij lezing Anne-Gine Goemans in Bibliotheek Twello

Eindelijk was het zover! De Boekenvrienden organiseerden de eerste lezing van het programma 2021 – 2022. Op donderdagavond 30 september was het de eer aan Anne-Gine Goemans om de spits af te bijten. In de Bibliotheek in Twello aan het Marktplein vertelde zij de aanwezige gasten over haar succesvolle boeken.

Anne-Gine Goemans en haar boeken
Goemans (1971) doceert journalistiek aan de hogeschool Utrecht en werkt als journalist. In 2008 debuteerde zij met de roman Ziekzoekers, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs voor het beste debuut. Tijdens de lezing in de Bibliotheek vertelde Goemans vooral over haar meest recente boeken. Haar derde boek ‘Honolulu King’ is een op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man, getekend door zijn oorlogsverleden. Anne-Gine ontving dit verhaal in een schrift van een bekende en dacht toen meteen: ’dit is kinderlijk slecht geschreven, maar het is wel het verhaal van iemand die beschrijft hoe hij zeventien moorden heeft gepleegd. Ik weet nog dat ik terugreed naar huis en dacht: ik heb het. Hier heb ik mijn boek.’ Goemans toegankelijke schrijfstijl maakt Honolulu King tot een boek voor jong en oud. Holy Trientje is het nieuwste boek van Anne-Gine Goemans. Dit is een literaire wereldreis van zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. Goemans beschrijft op indringende en humoristische wijze de nucleaire waanzin en het verlangen van een oude zuster naar vrede en goedheid. In een wervelende zoektocht neemt de schrijfster ons mee naar Fukushima, Amerika en de Marshalleilanden.

Signeersessie
De avond werd afgesloten met een signeersessie door Anne-Gine. Boekhandel Oonk was deze avond aanwezig met voldoende boeken van de bekende schrijfster. De deelnemers konden zo naar huis gaan met een nieuw aangeschaft boek, voorzien van een ‘persoonlijke noot’ van Goemans.

Boekenvrienden
De Boekenvrienden organiseren nog meer interessante lezingen. Maar ook films staan op het programma. Ben jij benieuwd welke schrijvers naar de Bibliotheek in Twello komen? Bekijk het programma op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl .

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.