De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Extra online raadsforum op donderdag 9 september om 19.30 uur

Extra online raadsforum op donderdag 9 september om 19.30 uur

Ontwerp Regionale Energiestrategie (RES) en inspraaknotitie op vergadertafel raad

Brummen/Eerbeek – Donderdagavond 9 september vindt er een extra forumvergadering plaats. Op de agenda van dit forum staat 1 inhoudelijk onderwerp, namelijk de Regionale Energiestrategie (RES). De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Het is live te volgen via de gemeentelijke website en het televisiekanaal van lokale omroep VoorstVeluwezoom. Het onderwerp komt een week later op de agenda van de besluitvormende raadsvergadering. Omdat de kans is groot dat veel inwoners tijdens het forum de gemeenteraadsleden willen toespreken, wordt voor dit voorstel een aparte forumvergadering gehouden. De overige voorstellen waarover de raad op 16 september een besluit gaat nemen, komen een week eerder aan bod, namelijk tijdens de reguliere fora op 2 september.

In de afgelopen tijd hebben de 7 gemeenten in de Cleantech Regio intensief samengewerkt met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan de Regionale Energie Strategie (RES 1.0). In die strategie staat beschreven hoeveel zon- en windenergie de Cleantech Regio in de periode tot 2030 wil opwekken en welke mogelijkheden we zien voor zon- en windenergie na 2030. Op de ontwerpversie van deze visie zijn veel inspraakreacties ontvangen, zowel vanuit de gemeente Brummen als uit de andere Cleantech Regiogemeenten. Deze reacties zijn verzameld in een inspraaknotie en deze wordt nu samen met de ontwerp RES 1.0 voorgelegd aan de Brummense gemeenteraad. De raad kan in zijn vergadering van 16 september  wensen en bedenkingen meegeven aan de Cleantech Regio. Voordat de raad hiertoe over gaat, bespreken de raadsleden het voorstel tijdens het forum.

Meepraten? Dat kan!

In overleg met de raadsgriffier kunt u als onderdeel van het raadsforum schriftelijk of mondeling uw mening of inspraakreactie geven over het raadsvoorstel over de ontwerp RES. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan uiterlijk 7 september 2021 contact op met de griffie. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568233 of mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen. Een mondelinge’ inspraakreactie in het gemeentehuis (via een digitale verbinding) behoort tot de mogelijkheden. Bij een schriftelijke reactie wordt uw inbreng zo spoedig mogelijk doorgestuurd naar de 19 raadsleden. Ook wordt uw bijdrage (met uw instemming en eventueel anoniem) geplaatst bij de vergaderstukken op de raadswebsite. Voor eventuele vragen over deze werkwijze kunt u uiteraard contact opnemen met de raadsgriffier.

Stukken inzien

Op de gemeentelijke website www.brummen.nl kunt u minimaal zeven dagen voor de vergadering de stukken bekijken die bij deze extra raadsforum horen. Beschikt u niet over een computer, dan kunt u binnenkort een gratis exemplaar van de agenda en bijbehorende voorstellen afhalen bij het Brummense gemeentehuis.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.