De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Geen Flappie, maar een Joseph en Maria

Geen Flappie, maar een Joseph en Maria

Vlak voor de kerstdagen staan 2 dwergkonijntjes in een hok met alleen wat water te geef op het Marktplein in Apeldoorn. Het zijn duidelijk binnen konijntjes, ook gezien hun kooi, niet gewend aan de koude buitenlucht. Ze zijn heel angstig, ze weten uiteraard niet wat ze te wachten staat. Yvonne de Carpentier, fractievertegenwoordiger kan het niet aanzien en neemt de snel dieren mee. Dit om te voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen de onschuldige diertjes zouden meenemen. “Je moet er niet aan denken dat iemand ze als Flappie voor Kerstmaal zou willen gebruiken”. Zelf stonden ze er trouwens zonder vers hooi of ander eten wat ook schadelijk voor ze is, want om te overleven moeten ze moeten 24 uur per dag kunnen beschikken over vers hooi vanwege hun spijsvertering.

Vanwege het nalaten van de zorgplicht heeft ze inmiddels melding gedaan bij de politie. Inmiddels zijn de konijnen opgevangen door een particulier opvanggezin uit Klarenbeek, waar ze al vaker gedumpte konijnen hebben opgevangen. Want helaas komt het vaker voor dat mensen op een nare manier konijnen op straat zetten. De gevonden dieren worden vrijdag onderzocht door een dierenarts en na castratie wordt er een liefdevol huis voor deze twee lieve konijntjes gezocht.

Dit persbericht is er ook om aan anderen duidelijk te maken dat het niet toegestaan is om je op deze manier van dieren te ontdoen.

Omdat het bijna Kerst is en ze opvang nodig hadden heeft ze het stelletje Joseph en Maria genoemd.

In elk geval hebben ze voor de Kerstdagen een veilige en warme stal.

De konijntjes in de warme opvang

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.