Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

GEEN (IJS)TIJD

GEEN (IJS)TIJD

Door: Linda Seinstra

“De ijsverkoop gaat ‘skyhigh.” Tussen het draaien van het weer een nieuw bak met zelfgemaakt ijs, heeft Mariëtta Venerius van ijssalon en koffiebar ZaZa in Twello heeft net even tijd om de mobiele telefoon aan te pakken. Liever niet bellen is het advies. Tijdens het gesprek houdt de eigenaresse van de ijssalon de bereiding nauwlettend in de gaten.

Aan de (ijs)bak

“We hebben geen ‘ijstijd’.” Daarmee bedoelt Mariëtta, en dat is heus niet onaardig van haar, dat je op dit moment de ijsbereiders even hun gang moet laten gaan. Niet storen dus. “Echt, we hebben het zo ontzettend druk. Vanaf drie uur ’s middags loopt het storm.” Het is dus heel begrijpelijk dat ze zich vol concentreren op het ijs.

Lekker scheppen

IJssalon ZaZa bestaat inmiddels al weer 11 jaar. Opgericht in 2012 en gelegen aan de rand van het dorpshart in Twello. Op deze plek kunnen ijsliefhebbers de fiets en de auto makkelijk kwijt en dat is te merken. Het ruime terras is in deze hete zomerdagen goed bezet. Toch een belangrijke voorwaarde als mensen even willen genieten van een koude lekkernij. Mariëtta is trots op het huisgemaakte schepijs. “Dagelijks bereid in eigen ijskeuken van verse boerenmelk.” En nou maar hopen dat zij en haar personeel het hoofd koel weten te houden.

Linda Seinstra

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.