Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Gemeente Brummen, vergadering 24 juni

Gemeente Brummen, vergadering 24 juni

Gemeenteraad weer bij een op 24 juni om 20.00 uur

14 voorstellen op agenda online besluitvormende vergadering

Brummen/Eerbeek – Naast de behandeling van Perspectiefnota 2022-2025 worden er deze maand ook andere besluiten genomen. Op donderdagavond 24 juni staan er namelijk 14 inhoudelijke raadsvoorstellen op de agenda tijdens een digitale besluitvormende raadsvergadering. Deze vergadering kunt u thuis of op elke andere locatie volgen. Dit kan via de livestream op www.brummen.raadsinformatie.nl, maar ook via het televisiekanaal van de lokale omroep Voorst Veluwezoom (voorheen RTV Veluwezoom).

Van de 14 raadsvoorstellen staan er 8 als bespreekstuk en 6 als hamerstuk op de agenda. Als een voorstel als hamerstuk op de agenda staat wil dat zeggen dat over dat voorstel naar verwachting een besluit wordt genomen zonder dat de gemeenteraad daarover nog inhoudelijk in debat gaat. Tijdens het raadsforum op 10 juni is namelijk gebleken dat alle fracties dit voorstel steunen. Het gaat daarbij om de toepassing van de coördinatieregeling voor het perceel Lendeweg 8b in Hall, het parapluplan bestemmingsplan voor de realisatie van patiowoningen in de wijk Lombok in Eerbeek, de actualisatie van bebouwde komgrenzen en onttrekking van gedeeltes van wegen aan de openbaarheid, een verklaring van geen bedenkingen voor natuurontwikkeling in Cortenoever, de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Breestraat 3 in Empe en de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Verschillende thema`s voor de bespreekstukken

De besluiten die worden genomen na bespreking hebben betrekking op uiteenlopende onderwerpen. Zo gaat de raad in gesprek over de vaststelling van een subsidieplafond voor een tijdelijke subsidieregeling gericht op kunst en culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen. Dit naar aanleiding van de impact van de coronacrisis op deze organisaties. Ook bespreekt de raad de opgestelde (concept) Woonzorgvisie en gaat het met elkaar in debat over een investeringskrediet voor de aanleg zonnepanelen op sporthal De Bhoele. De raadsleden buigen zich ook over een voorstel voor een grenscorrectie met de gemeente Rheden bij Laag Soeren en neemt de raad een besluit over het bestemmingsplan voor het Wilhelminapark/Palisiumpark. De laatste drie voorstellen hebben betrekking op jaarstukken en conceptbegrotingen van samenwerkingsverbanden waarbinnen de gemeente Brummen actief is:

de veiligheidsregio, de Regio Stedendriehoek en vervoersorganisatie PlusOV.

Agenda en bijhorende stukken

De vergaderstukken vindt u (vanaf 17 juni) op de raadswebsite www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook liggen er voor belangstellenden binnenkort weer exemplaren ter inzage in de hal van het gemeentehuis in Brummen. Inspreken tijdens een besluitvormende raadsvergadering is niet mogelijk. Het raadsforum is hiervoor het uitgelezen moment.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.