Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

GGD Noord- en Oost-Gelderland gestart met vaccineren

GGD Noord- en Oost-Gelderland gestart met vaccineren

GGD Noord- en Oost-Gelderland is vrijdag 15 januari gestart met het vaccineren van medewerkers in de langdurige zorg. Medewerkers van Zorggroep Apeldoorn, Marga Klompé, Zorggroep Noordwest Veluwe, Atlant en Sensire kregen de eerste vaccinatie.

“We zijn vandaag gestart met het vaccineren van de medewerkers die werken in de langdurige zorg. Zij hebben vanaf de eerste golf ondervonden hoe heftig COVID-19 kan zijn. Er overleden bewoners en cliënten en collega’s werden ziek. De druk op de zorg is momenteel nog ongekend hoog. Ik ben daarom blij dat we deze zorgmedewerkers kunnen vaccineren. Zij kunnen daarmee aan het werk blijven,” aldus Jacqueline Baardman, directeur publieke gezondheid bij GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Vervolg
Ook na vandaag gaat GGD NOG verder met vaccineren in sporthal Mheenpark in Apeldoorn. Per dag worden er 455 prikken gezet. Dit gebeurt zeven dagen per week. De verwachting is dat snel duidelijk wordt wanneer de GGD de volgende doelgroep kan gaan vaccineren. Dat gaat, zoals het er nu naar uitziet, om de kwetsbare ouderen. Deze mensen krijgen een brief van het RIVM als zij aan de beurt zijn voor hun vaccinatie.

Foto: GGD Noord- en Oost-Gelderland

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.