Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Heerlijk zonnig begin van het weekend

Heerlijk zonnig begin van het weekend

Vijf graden warmer dan afgelopen zaterdag

Dit weekend worden we getrakteerd op een vrij zonnige zaterdag. Met 9-13 graden is het niet warm, maar wel vijf graden warmer dan afgelopen zaterdag en dit keer blijft het droog. Zondag verschijnen wolkenvelden en daarmee stijgt de kans op een enkel buitje. Ondanks de bewolking wordt het net een graadje warmer. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 12-15 graden.

Zaterdagochtend is het best fris met aanvankelijk een temperatuur van een paar graden boven nul en vooral in het oosten lokaal vorst. Het is dan stralend weer en aan het eind van de ochtend wordt het al snel 7-9 graden. Er ontstaan stapelwolken en de middag verloopt wisselend bewolkt. In de avond kan de zon wat langer schijnen voordat ze rond half negen onder gaat. In totaal kunnen we zo’n 10 uur zon verwachten. Het blijft droog en daardoor kunnen we ongestoord van de zon genieten. Houd er wel rekening mee dat de zon krachtiger wordt.

Vijf graden warmer

De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 9-13 graden. Daarmee is het iets kouder dan de 12-15 graden die veel gebruikelijker zijn deze tijd van het jaar en dat komt door een matige noorden- tot noordoostenwind. Toch is het op veel plaatsen zo’n 5 graden warmer dan afgelopen zaterdag. Toen was het ronduit koud voor de tijd van het jaar, met veel bewolking en vanuit het zuiden regen.

Af en toe zon

Zondag zal de zon zich veel minder vaak laten zien. Vooral in het oosten kan het wel eens een vrij bewolkte dag worden. Daarbij is kans op een enkele bui. Vooral in het westen zal de zon van tijd tot tijd schijnen. Ondanks de wolkenvelden wordt het 10-14 graden. Het is uitstekend weer voor een wandeling en daarmee doe je genoeg vitamine D op.

Ook deze vrijdag kunnen we rekenen op zonnige perioden en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 9-12 graden. De zon voelt lekker aan, maar in de schaduw is het koud. Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/16-4-2021-weekend-weer-zonnige-zaterdag-maar-niet-warm

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.