Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Hoogwaterpiek in werkgebied Waterschap Vallei en Veluwe

Hoogwaterpiek in werkgebied Waterschap Vallei en Veluwe

Maandag 19 juli en dinsdag 20 juli is het water in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe, in de rivieren de IJssel en de Nederrijn, op zijn hoogst. Na dinsdag zakt het waterpeil weer. Het waterschap blijft alert en inspecteert dagelijks de dijken.

De hoogwaterpiek is minder hoog dan vorige week voorspeld werd. Daarnaast duurt de hoogwaterperiode kort, waardoor er geen risico is dat dijken instabiel worden. Toch blijven de inspecties dagelijks plaatsvinden. De hoogte van het waterpeil zorgt ervoor dat het niet nodig is om de hoogwatergeul bij Veessen op inzet voor te bereiden.

Verwachting

Vrijdag 16 juli stroomden de lagere delen van de uiterwaarden in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe in. De waterstand heeft bij Lobith op zondagochtend 18 juli het hoogste punt bereikt, de daling wordt daar reeds zichtbaar. Naar verwachting daalt het waterpeil in het gebied van Vallei en Veluwe na dinsdag 20 juli en bereikt het vanaf eind deze week weer de reguliere stand voor de tijd van het jaar.

Hulpvraag waterschap Limburg

Vanwege de duur en de omvang van de calamiteit bij Waterschap Limburg is er de hulpvraag gesteld voor materieel en personeel. De Unie van Waterschappen coördineert dit. Een aantal personeelsleden van Waterschap Vallei en Veluwe zijn naar Limburg afgereisd om ondersteuning te bieden. We blijven de komende tijd beschikbaar wanneer dat nodig is.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.