Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kasteel Rosendael mooiste kasteel van Nederland

Kasteel Rosendael mooiste kasteel van Nederland

Kasteel Rosendael is genomineerd voor de verkiezing van de ANWB 2022 “Het allermooiste kasteel van Nederland”. Het kasteel kan met voldoende stemmen in de Top 5 terecht komen. In elke provincie zijn kastelen die in aanmerking komen; de provincie Gelderland is met 14 van de 50 genomineerde kastelen het beste vertegenwoordigd. Doe mee en stem!

Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael voldoet aan de gestelde criteria en maakt een goede kans! Het van oorsprong 13e eeuwse kasteel geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. De ronde toren met vier meter dikke muren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven. In 1616 werd er een nieuw huis bijgebouwd. Dat is in de loop van de tijd vaak verbouwd en aangepast. Zo kwam er een nieuwe zijvleugel met koetshuis en stal. In het kasteel is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden waaronder de internationaal bekende Bedriegertjes.

Stemmen

Het publiek bepaalt welke vijf kastelen er op de shortlist komen. Daar kunnen jullie een bijdrage aan leveren! Dit kan door je digitale stem uit te brengen via de link www.anwb.nl/eropuit/formulier-allermooiste-kastelen. Stemmen kan tot 6 maart. Het publiek bepaalt welke kastelen in de Top 5 terecht komen waarna een jury het kasteel kiest dat zich het “Allermooiste kasteel van Nederland” mag noemen. De winnaar wordt op tweede pinksterdag bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.