De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kijkavonden bij Sterrenwacht Bussloo

Kijkavonden bij Sterrenwacht Bussloo

De Volkssterrenwacht Bussloo organiseert tijdens de zomermaanden voor het publiek wekelijkse kijkavonden op de vrijdagavond. Dé gelegenheid om kennis te maken met de fascinerende wonderen van de sterrenhemel. De presentaties zijn voor jong en oud en bij helder weer is er gelegenheid om met de telescopen van de sterrenwacht naar de zon, maan en planeten te kijken.
• Vrijdag 28 juli staat de ‘De Maan’ centraal tijdens de kijkavond. Eelko Gielis toont opnamen van onze buur en geeft uitleg wat we dankzij de ruimtevaart en modern onderzoek inmiddels allemaal weten over dit hemellichaam.

• Vrijdag 4 augustus gaat de presentatie over ‘Reis naar de Sterren’ en is een algemeen verhaal waarin de bezoeker aan de hand van schitterend beeldmaterieel stap voor stap het heelal verkent.
• Vrijdag 11 augustus wordt de zomersterrenhemel besproken en in het bijzonder de meteorenzwerm Perseïden. Ieder jaar zijn rond half augustus vele ‘vallende sterren’ zichtbaar. Jaap van ’t Leven legt uit waarom dat is.
• Vrijdag 18 augustus verzorgt Frank Vermeulen een presentatie met als titel ‘UFO’s en andere mysteries’.

De sterrenwacht is geopend vanaf 19.30 uur en de aanvang van de presentaties is om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
De Volkssterrenwacht Bussloo is gevestigd in boerderij ‘De Wijnbergenshof’ in de zuidoostelijke hoek van het recreatiegebied Bussloo. Parkeren kan op het terrein van de sterrenwacht. Meer informatie vind je op www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.