Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

“Kleine hulpmiddelen kunnen soms een groot verschil maken in iemands leven”

“Kleine hulpmiddelen kunnen soms een groot verschil maken in iemands leven”

Van personenalarmering tot knopenhaak en van tabletsplijter tot tube-uitknijper. Er zijn ongelooflijk veel hulpmiddelen die het net wat makkelijker maken om zelfstandig te blijven of de veiligheid te vergroten. En wist u dat bijvoorbeeld scootmobiel of driewieler, maar ook aanpassingen in het huis vaak (gedeeltelijk) worden vergoed?

“Kleine hulpmiddelen kunnen soms een groot verschil maken in iemands leven”, aldus ergotherapeut Olga Baggerman van Sensire. “Maar ook door dingen op een andere manier te doen kun je er voor zorgen dat je langer zelfredzaam bent, langer zelfstandig kan blijven wonen. Heel belangrijk, zeker nu de overheid dat van ons verlangt. Er is zo veel! Zo heb je hulpmiddelen om de benen op te tillen, om je sokken aan- of uit te trekken en voor mensen met artrose heb je bijvoorbeeld verdikt bestek. Dingen die het net even wat makkelijker maken.’’

Demonstraties en informatie bij de Vraagbaak

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal beschikbaar is kunt u op woensdag 19 april langskomen bij de Vraagbaak in Trefpunt Duistervoorde. Deze maandelijkse inloop voor informatie en hulp staat deze maand in het teken van hulpmiddelen. Naast het vaste team van Mens en Welzijn Voorst en IJsseldal Wonen staan ook verschillende deskundigen op het gebied van hulpmiddelen voor u klaar.

Met demonstraties, uitleg over hulpmiddelen, maar ook informatie over de kosten en vergoedingen heeft u in korte tijd alle informatie bij elkaar. Bert Sluizeman van IJsseldal Wonen kan alles vertellen over kleine aanpassingen in het huis die het wonen net wat makkelijker of veiliger maken. Tom de Haan demonstreert de Compaan, een tablet voor ouderen.

Ergotherapeut Olga Baggerman van Sensire weet hoe u uw zelfstandigheid terug krijgt met de nieuwste snufjes en de WMO consulent van de gemeente Voorst vertelt u in een 1 op 1 gesprek of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Rollatorcheck en de nieuwste hulpmiddelen

Kruisvereniging Zorgsaam komt elke twee maanden naar Trefpunt Duistervoorde voor een rollatorcontrole, zo ook deze keer: een kleine APK en wat kleine reparatiewerkzaamheden. In april nemen ze niet alleen de nieuwste rollatormodellen mee maar ook bijvoorbeeld een ritssluitingring of een drempelhulp. “Laat u verrassen door onze hulpmiddelen’’, aldus Erwin van Oorspronk van Zorgsaam.

De Vraagbaak is elke 3e woensdag van de maand te bezoeken in Trefpunt Duistervoorde. Vragen over computers/tablet/mobiele telefoon, over financiën en administratie, over huur-gerelateerde zaken of welzijnsdiensten: geen vraag is te gek. Voor gratis en betrouwbare hulp kunt u terecht van 10.00-11.30 uur aan de St. Maartenserf 85 in Twello. Heeft u vervoer nodig? Bel dan de ontmoetingslijn van Mens en Welzijn Voorst op: 06-18117575.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.