De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Leesplezier met DigiTAAL Thuis voor peuters!

Leesplezier met DigiTAAL Thuis voor peuters!

Mooie samenwerking tussen kindcentrum Sterrenbeek en de Bibliotheek

Ouders en verzorgers spelen een belangrijke rol bij de taalontwikkeling van kinderen. Door kinderen regelmatig met taal in aanraking te laten komen, stimuleer je de taalontwikkeling van het (jonge) kind. Dit kan door bijvoorbeeld voor te lezen, woord- en letterspelletjes te doen maar het kan ook door digitale hulpmiddelen zoals een tablet. Taalvaardig worden met behulp van een tablet noemen we DigiTAAL. Een initiatief van de Bibliotheek. Een eigentijdse en laagdrempelige manier waarbij kinderen (en ouders) in aanraking komen met taal.

Enthousiast over digitaal leesplezier

Ouders van peuters die de Sterrenbeek in Eerbeek bezoeken, zijn vorige week enthousiast aan de slag gegaan met DigiTAAL. Alle peuterouders ontvingen vanuit de Bibliotheek een rugzak met daarin een iPad. Op deze iPad staan bijvoorbeeld prentenboeken en apps waarmee je taalspelletjes kunt doen. Zo kunnen ouders thuis aan de slag en samen met hun kind de boeken bekijken en lezen. Maar ook kunnen ouders en kinderen samen de taalspelletjes doen. Het ‘digitale leesvoer’ past bij de leeftijd van het kind en de thema’s van de peutergroep.

Voordelen van DigiTAAL

Deze digitale manier van taalontwikkeling helpt kinderen om zo vaardigheden te ontwikkelen die zij straks nodig hebben op school. Het zelfvertrouwen van het kind vergroot doordat zij al stappen hebben gezet in de wereld van leren lezen, rekenen en digitale vaardigheden.

Meer informatie

De leesconsulenten van Bibliotheek Brummen|Voorst zijn betrokken bij het project DigiTAAL. Stuur gerust een e-mail naar info@bibliotheekbrummenvoorst.nl voor meer informatie.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.