De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Loense Moandag komt er aan

Loense Moandag komt er aan

Deze periode van het jaar is Loenen met name bekend door de waterval, de Loenermark met de schaapskudde, kasteel ter Horst en papiermuseum de Middelste Molen. Belangrijk om niet uit het oog te verliezen is in Loenen de eerste maandag in augustus. Maandag 7 augustus is het zover, want dan worden er diverse activiteiten georganiseerd in het dorp onder de naam ‘Loense Moandag‘.

Ooit begonnen als paardenjaarmarkt is het nu een veelzijdig evenement geworden. Geen paarden meer maar pony’s die in een weiland zijn te zien en te aaien. ’s Ochtends om ± 06.00 uur begint de ponymarkt. Tijdens deze markt is het gebruikelijk om met de handjeklap-methode een koop af te sluiten.
Daarnaast is er een kofferbakmarkt én een gezellige jaarmarkt waar allerlei koopwaar wordt uitgestald. De Brink in Loenen is het middelpunt met muziek, oude ambachten, eten en drinken op diverse terrassen.

Nieuw dit jaar is het initiatief van een toeristisch platform. De bezoeker kan hierbij allerlei toeristische informatie over Loenen tot zich nemen. Meer informatie vind je op deloensemoandag.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.