Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Lokale gezichten vertellen over hun passie tijdens de Inspiratieavond bij de Bibliotheek

Op woensdagavond 8 juni organiseert de Bibliotheek een Brummense TED-talk met lokale gezichten. Mensen uit de omgeving nemen jou mee in hun passie. Ze vertellen over datgene wat hun inspireert. Dat kan een beroep of hobby zijn. Iets wat je dagelijks, wekelijks of gewoon wanneer je zin hebt, doet. De een noemt deze avond een Inspiratieavond, de ander vindt de benaming TED-talk toepasselijker. Hoe dan ook: je bent van harte welkom om naar verrassende verhalen te luisteren van maar liefst zeven lokale gezichten. Joost Vondeling is deze avond de presentator.

TED-talk – Inspiratieavond

Een aantal mensen vertellen wat hen ooit paf deed staan. Dit zijn gewone mensen. Luister eens naar het verhaal van een danser, een dichter, een altvioliste, een beeldenmaker, een geleerde, een imker en schilder. Ze slepen jou mee in hun inspiratie. Enkele voorbeelden zijn:

Danser Olmo

Olmo danst al vanaf zijn 7e jaar. Nu is hij achttien en bijna klaar met de opleiding bij de Nationale Ballet Academie. Olmo start binnenkort met werken voor het Finnish National Ballet in Helsinki in een prachtig stuk waarin hij zich het meest zichzelf voelt.

Kunsthistoricus Marguerite

Marguerite is zelfstandig kunsthistoricus. Zij doet onderzoek naar kunstenaars en kunstwerken, maakt tentoonstellingen en schrijft catalogi voor musea. Een geleerde, zo zou je haar kunnen noemen, maar soms ook een detective.

Altvioliste Annemarie

Vertellen doe je doorgaans met je stem, maar dit kan ook anders. Met de altviool ‘praat’ Annemarie met het publiek, en met haarzelf. De (alt)viool en cello worden ook wel instrumenten van de ziel genoemd. Dat is niet alleen maar engelachtig mooi, maar kan ook hard en rauw zijn. En dat laat Annemarie tijdens de inspiratieavond (ook) horen.

Nog meer verhalen

Tijdens de inspiratieavond zijn er nog meer interessante verhalen te beluisteren. Joost Vondeling zal ieder verhaal op een passende manier aan het publiek introduceren. Wil je deze avond bijwonen? Meld je aan via de Activiteitenagenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Alles op een rijtje

Wanneer?      woensdag 8 juni  

Hoe laat?       vanaf 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur

Waar?           Bibliotheek Brummen

Kosten:         leden 2,50 euro, niet-leden 5,- euro.

Aanmelden:  https://brummen-voorst.op-shop.nl/3466/inspiratieavond-brummense-ted-talk/08-06-2022

Welkom bij de Bibliotheek.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.