Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Maart wordt droog en zonnig, maar niet altijd warm

Maart wordt droog en zonnig, maar niet altijd warm

Mogelijk regelmatig frisse wind vanaf de koude Noordzee

Na het vroege lenteweer in februari krijgen we ook in maart regelmatig droog en zonnig weer. Toch is het niet de hele tijd lenteachtig zacht, want geregeld kan een kille wind vanaf de koude Noordzee opsteken.

Zeker in de kustgebieden wordt het op dagen met wind van zee niet warmer dan 8 graden. Dat betekent overigens niet dat maart een hele kille maand wordt. Het krachtige maartzonnetje maakt het op dagen dat het weinig waait heel aangenaam. Wanneer net als in februari een zuidenwind opsteekt, dan wordt het gelijk écht warm voor de tijd van het jaar. Een dikke 20 graden zit er dan in, zeker voor het zuiden en zuidoosten.

Maart brengt opnieuw droog weer

Het rustige weer dat we in maart verwachten zorgt niet alleen voor warme lentedagen. Ook belooft het een behoorlijk droge maand te worden. Dat is minder goed nieuws voor de natuur, maar de droogte is nog geen acuut probleem. In december en januari heeft het namelijk nog flink geregend, waardoor het land behoorlijk nat is en de sloten goed gevuld zijn. In maart verwachten we dan ook nog geen grote problemen door droogte, maar als het droge weer lang aanhoudt speelt de droogte alweer op in april en vooral mei.

Geen druppel regen in maart zou heel bijzonder zijn, maar gelukkig voor de natuur weten regengebieden ons af en toe nog wel te vinden. Naar verwachting valt er gemiddeld over Nederland 30 mm regen, tegen 56 mm in een normale maartmaand. De gemiddelde temperatuur is door de combinatie van frisse en lenteachtige dagen normaal of iets hoger dan gebruikelijk. Gemiddeld komen we uit op 6,5 tot 7,0 graden tegenover de voor maart normale 6,5 graden. Begin maart zijn middagtemperaturen van 8-10 graden gebruikelijk, aan het eind van de maand is dat 10-12 graden. Over het algemeen ligt de temperatuur ’s nachts (ruim) boven het vriespunt, maar met zekerheid krijgen we nog een aantal nachten met vorst. Het online bericht: www.weeronline.nl/nieuws/28-2-2021-maandverwachting-weer-maart-2021

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.