De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Meivakantie Europa:

Meivakantie Europa:

Grote verschillen tussen zuidwest en zuidoost Europa

Nat in Spanje en Portugal, zonnig en droog in Griekenland en Turkije

Volgende week begint voor velen de meivakantie. Dit jaar kunnen we weer lekker de hort op en ook een vakantie naar het buitenland behoort weer tot de mogelijkheden. Vooral vakantiegangers naar het zuidoosten van Europa krijgen heerlijk vakantieweer met veel zon en zomerse temperaturen. Vakantiegangers naar Spanje en Portugal krijgen te maken met regen.

Deze week is het ronduit wisselvallig in het zuidwesten van Europa. In Spanje en Portugal komt het regelmatig tot buien en soms plenst het stevig door. Ook in en na het weekend krijgen Spanje en Portugal te maken met flinke buien. Toch lijken de Balearen en de oostelijke costa’s begin volgende week de dans te ontspringen en is het over het algemeen droog. Later in de week neemt ook daar de buienkans toe.

De temperatuur komt op de oostelijke costa’s uit op een graad of 20. Aan de Costa del Sol is het een graad of 22. Een stedentrip naar Madrid levert een temperatuur op van een graad of 18. Ook in Portugal is het volgende week over het algemeen een graad of 20.

Op de Canarische Eilanden schijnt geregeld de zon en is het prima vakantieweer. Wel is later in de week lokaal een bui mogelijk, maar over het algemeen is het droog. De temperatuur is heel erg aangenaam en loopt dagelijks op naar waarden omstreeks 23 graden. Wel staat er een stevige noordoostenwind. Smeer je wel goed in, want de zonkracht is 10. Dat betekent dat de onbeschermde huid binnen 10 minuten kan verbranden.

Zonnig vakantieweer in zuidoost Europa

Het weerbeeld in Griekenland en Turkije ziet er prima uit voor vakantiegangers. De zon schijnt flink en het blijft droog. Wel is de eerste dagen op de eilanden in de Egeïsche Zee, zoals Corfu en Zakynthos, een enkele bui mogelijk. In Athene stijgt het kwik volgende week naar ongeveer 26 graden. Op Kreta stijgt het kwik naar een graad of 23, maar ook hier geldt dat je goed moet smeren. De zonkracht is 8 en dat betekent dat de onbeschermde huid in 10 tot 15 minuten kan verbranden.

In de populaire vakantiegebieden in Turkije schijnt de zon flink en is het ook zomers warm. In Antalya stijgt het kwik volgende week naar een graad of 28. Ook in Bodrum is het aangenaam met maxima tot 25 graden. Op Cyprus schijnt de zon ook volop en wordt het een graad of 27.

Inreisbeperkingen buitenland

In Nederland zijn nagenoeg alle coronamaatregelen opgeheven, maar dat geldt nog zeker niet in het buitenland. Let goed op als je naar het buitenland gaat dat je nog wel een vaccinatie-, test- of herstelbewijs moet laten zien. Dat kan met het digitale corona certificaat, de internationale QR-code in de coronacheck-app. Meer info op Nederland Wereldwijd.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.