Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nationale Ballonvaart voor de Zorg

Nationale Ballonvaart voor de Zorg

Als gebaar naar alle zorgmedewerkers voor hun uitzonderlijke inzet tijdens de COVID-19 pandemie, stijgen er bij goed weer op vrijdag 1 april aanstaande op 12 locaties verspreid over Nederland 50 heteluchtballonnen op. Hiermee wordt aan 250 zorgmedewerkers een ballonvaart aangeboden door 50 ballonteams om hun waardering uit te spreken voor alle inspanningen die er geleverd zijn en nog steeds geleverd worden.

Door alle berichten vanuit de overvolle IC’s en ziekenhuizen tijdens de pandemie zijn de Nederlandse ballonvaarders (verenigd in de KNVvL, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) op zoek gegaan naar een manier om waardering uit te spreken naar de gezondheidszorg die zoveel inzet heeft moeten leveren. Graag zouden ze iedere medewerker willen belonen met een ballonvaart, maar dat is helaas onmogelijk. Toch hopen ze met deze actie een positief gevoel over te kunnen brengen, het gevoel om met elkaar met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

De organisatie heeft ziekenhuizen benaderd, die op hun beurt enthousiast gereageerd hebben, en naar hun inzicht de beschikbare ballon-tickets hebben verdeeld onder hun personeel. De indeling van de maar liefst 250 passagiers over het hele land was een enorme puzzel, maar is dankzij de grote inspanning van de organisatoren gelukt. 

Helaas hebben de ballonvaarders tijdens deze pandemie ook één van hun collega’s verloren. Vandaar dat de ballonvaart voor de zorg wordt opdragen aan Yntse van Veen die zelf in eerste instantie als ballonvaarder zou deelnemen aan deze bijzondere vaart, maar die in december 2020 aan de gevolgen van corona is overleden.

Vanuit de volgende regio’s worden ballonvaarten georganiseerd:
Groningen, Heerenveen, Hoogeveen, Zwolle, Hengelo, Zutphen, Amersfoort, Den Bosch, Breda, Uden, Maastricht en de provincie Zeeland. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit, we gaan onze uiterste best doen om alle 50 ballonnen de lucht in te laten gaan op 1 april. Bij onverhoopt slecht weer zal een andere oplossing worden gekozen.


VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.