Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Natuurwerkdag in Brummen

Natuurwerkdag in Brummen

Zaterdag 4 november kun je in Gelderland en de rest van Nederland meedoen met de Natuurwerkdag. Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties deze dag. De Natuurwerkdag staat in het teken van ontmoeten. Vrijwilligers gaan aan de slag voor een groene en gezonde leefomgeving.

Op een groot aantal plekken kun je bijdragen aan de natuur door bijvoorbeeld bollen te planten of wilgen te knotten. In Brummen werken ook vrijwilligers aan klussen die bijdragen aan natuurherstel en – behoud. Zaterdag 4 november van 10.00 tot 12.00 uur werkt wethouder Pouwel Inberg mee bij de bloementuin van imkersvereniging Brummen voor behoud van deze plek en om de biodiversiteit te versterken.

Bij de bloementuin gaan mensen aan de slag met het herstellen van de tuin. Het verwijderen van bramen, verplaatsen van vlinderstruiken en snoeiwerk van de klimop – rondom de tuin – is nodig. Voor kinderen zijn er ook activiteiten, zoals wormen tellen, ontdek de bodem en bollen planten.

Tijdens de Natuurwerkdag kun je in Brummen ook een bijdrage leveren aan; onderhoud vogelbos, de hagen op de Hogenenk Brummen, ruimte voor de patrijs en syntropische landbouw in Voedselbos Eerbeek. Wil je eventueel ook bijdragen aan de natuur kijk dan op www.natuurwerkdag.nl

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.