Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nazomeren op Paleis Het Loo

Nazomeren op Paleis Het Loo

Na een succesvolle reeks van Prinsen- en Prinsessendagen en Zomerdagen kijkt men uit naar het Nazomeren op Paleis Het Loo. Van picknicken in de paleistuin tot creatieve workshops – de zomer is nog niet voorbij op Paleis

Het Loo.

Picknicken in de paleistuin

Voor wie van dichtbij wilt genieten van de mooiste tuinen van Europa, is picknicken in de paleistuin van Paleis Het Loo een ware beleving. Rondom de 17e eeuwse beelden, fonteinen en parterres zijn er picknickvelden in de paleistuin waar bezoekers kunnen genieten van een smakelijke picknick box – te bestellen bij de Prins Hendrik Garage– en een prachtig uitzicht.

Maak de dag extra koninklijk door de Oranje wandeling toe te voegen. Bezoekers van Paleis Het Loo kunnen via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van het paleispark. De ‘Oranje-wandeling’ brengt bezoekers langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Nederlands Gebaren Taal

Elke laatste zaterdag van de maand wordt er getolkt in Nederlandse Gebarentaal (NGT), officieel de derde taal in Nederland, bij de vertelpodia in de paleistuin en op het Stallenplein. De verhalen over de locatie geven een mooi beeld hoe er geleefd werd op Paleis Het Loo en waarom de Hollandse baroktuin op de Veluwe is aangelegd.

Zaterdag 25 september is het Werelddovendag. Dat komt natuurlijk prachtig samen met de laatste NGT-dag van het seizoen op Paleis Het Loo.

Royal Talens workshops

Vanaf de tweede week in september, op donderdag en vrijdag, verzorgt Royal Talens creatieve workshops op Paleis Het Loo. Volop inspiratie door de kleurrijke beplanting, de bijzondere Delfts aardewerken tuinvazen in de paleistuin en natuurlijk de monumentale gebouwen en architectonische details van Paleis Het Loo. 

De workshops worden gegeven onder leiding van vakdocenten en richten zich op drie verschillende thema’s: Urban Sketching, Delfts Aardewerk en Plant & Tuin tekenen. Aanmelden kan via paleishetloo.nl

Entreetickets per tijdslot

Entreetickets worden digitaal verkocht in de ticketshop op paleishetloo.nl

Het gereserveerde tijdslot is de aankomsttijd, vervolgens kunnen bezoekers de hele dag blijven. Op het Stallenplein en in de tuinen zijn looproutes aangegeven.

De tuinen, stallen en Oranje-wandeling zijn t/m 26 september geopend.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.