Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nieuwe Klompenpaden in Brummen

Nieuwe Klompenpaden in Brummen

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Empe en Tonden? Schrijf je dan in voor de online startbijeenkomst dinsdag 18 mei. De online bijeenkomst start om 19.30 uur, doet u mee?!

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. De inzet is om samen met bewoners, andere partijen in het gebied, gemeente Brummen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een wandelroute te realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van Empe en Tonden beleefbaar maakt.

Het Klompenpad bij Empe en Tonden wordt een nieuw Klompenpad in de gemeente Brummen naast het Leuvenschepad. De komende jaren worden er vier Klompenpaden in de gemeente Brummen gerealiseerd: in Eerbeek, omgeving Hall, Voorstonden/Cortenoever en Empe/Tonden.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op thuisgestuurde kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Meer informatie

Download hier de flyer.

Bent u verhinderd voor deze startavond, maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadwerkgroep? Voor vragen over deze avond of de werkgroep kunt u terecht bij Bjorn van As van SLG: b.vanas@landschapsbeheergelderland.nl of 06-29321672.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.