De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Overhandiging Ochtendpost in Bibliotheek Twello

Overhandiging Ochtendpost in Bibliotheek Twello

28 persoonlijke verhalen uit de gemeente Voorst en Brummen

Tijdens de coronalockdown hebben we gemerkt dat ‘verbinding’ en ‘omkijken naar een ander’ belangrijk zijn. Maar ook ‘hoe deel ik mijn dag in’ en ‘wat doe ik in mijn vrije tijd’ kreeg opeens voor velen een andere wending. Maar liefst 28 inwoners uit de gemeente Brummen en Voorst vertellen hierover in de Ochtendpost. Een initiatief van de Bibliotheek Brummen|Voorst.

Vanaf maart 2020 deed het coronavirus zijn intrede in Nederland. Iedereen was genoodzaakt wekenlang in en om het huis te leven. Dat had een enorme impact op onze economie, onze vrijheid en ons dagelijkse leven. Tijdens deze periode is Sylvia van de Bibliotheek Brummen|Voorst inwoners uit de omgeving van Twello en Brummen gaan interviewen om te horen hoe zij zich staande hielden in deze tijd. Deze interviews zijn gepubliceerd in het Brummens Nieuws en in het Voorster Nieuws. Ook op de website www.bibliotheekbrummenvoorst.nl werden deze verhalen gepubliceerd en was het een veel gelezen item.

Inmiddels zijn alle verhalen gebundeld in een handzaam magazine genaamd Ochtendpost. Een prachtig naslagwerk en tijdsdocument. Mirjam Wijers, directeur van de Bibliotheek Brummen|Voorst overhandigd aan wethouder Harjo Pinkster het eerste gedrukte exemplaar in de Bibliotheek in Twello. Uiteraard ontvangt de wethouder meerdere magazines om uit te delen aan de gemeenteraad. ‘Want lezen blijft natuurlijk belangrijk’ aldus een trotse Mirjam. ‘Kom gerust eens langs bij de bieb en bekijk ook een exemplaar op een van onze leestafels’ is een uitnodiging voor alle inwoners van Twello en omgeving.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.