Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Persbericht RTV Voorst en RTV Veluwezoom

Persbericht RTV Voorst en RTV Veluwezoom

SAMENWERKING LOKALE OMROEPEN IN DE STEDENDRIEHOEK

(Apeldoorn) De besturen van RTV Veluwezoom, RTV Voorst, RTV 794 en Veluwe Centraal kondigen met plezier aan verdere samenwerking en integratie vanaf begin 2021 verder vorm te geven. Volgens plan zullen Voorst en Veluwezoom per 1 februari als één station onder de naam VoorstVeluwezoom verder gaan. Daarbij blijven plaatselijk gerichte programma’s mogelijk.

Veluwezoom en Voorst zullen op radiogebied één centraal programma met daarin gelegenheid voor bijvoorbeeld raadsverslagen en locatie uitzendingen uitzenden. Ze hanteren één website en ontwikkelen een multimediaal platform. Met andere woorden; nieuws en informatie, programma info, luisteren via on demand (programma gemist) zijn daar vandaan te halen. Deze website is in vergevorderd stadium en is al te bekijken en te beluisteren voor de live programmering. http://www.voorstveluwezoom.nl/Qua radio zal er een nieuw format worden gebruikt met nieuwe jingles en nieuwe programma’s

Start nieuwe radio programmering staat in de planning op 1-2-2021

Voor het tv-gedeelte wordt gebruik gemaakt van de huidige en inmiddels jarenlange prettige samenwerking met RTV794. Het tv-kanaal wordt gedeeld met deze drie omroepen en is te zien in alle gemeentes. De taakverdeling is als volgt: RTV Voorts -redactie en verzorging programma’s vanuit de studio in Twello. RTV Veluwezoom: Techniek, distributie en verzorging programma’s vanuit studio in Eerbeek. Veluwe Centraal: Verzorging van alle locatie uitzendingen, reclame en marketing vanuit twee productiestudio’s. RTV 794: het Tv-aanbod, kabelkrant en het verzorgen van een aantal radioprogramma’s. Zoals al aangegeven: alle omroepen blijven zelfstandig bestaan met behoud van eigen identiteit. Daardoor tevens de mogelijkheid om specifieke programma’s lokaal uit te zenden. Dat wordt weleens het BBC-model genoemd: een grote organisatie met eigen zelfstandige afdelingen.

De vier omroepen werken al sinds 2017 samen en hebben inmiddels veel ervaring opgedaan, in het bijzonder het verzorgen van (grote) locatieprojecten. “De huidige stappen getuigen van de kracht van geduld en respect die, door de geleidelijkheid van het proces, zal leiden tot een nog sterker media-aanbod voor de regio Stedendriehoek.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.