De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Platenbeurzen steeds meer in trek

Platenbeurzen steeds meer in trek

Liefhebbers van het originele vinyl als geluidsdrager kunnen op steeds meer plekken snuffelen op de verschillende platenbeurzen door heel Nederland en ook in onze regio. Zo werd er een paar weken geleden in Apeldoorn de langste platenbeurs van Nederland georganiseerd. Nou was dat wellicht een aardige omschrijving die op zich klopte maar mede omdat alle kramen ver van elkaar afstonden opgesteld. Afgewisseld door terrasjes en winkel aanbod kwam de organisator natuurlijk een heel eind.

Ook komen er zelfs nieuwe platenwinkels bij in Nederland. Veel artiesten kiezen voor weer een echte geluidsdrager in plaats van de digitale downloadbare aankopen. Nieuw vinyl is dus ook weer volop te koop.

Voor oude krakers kun je zeker op de platenbeurzen terecht al is het soms wel schrikken. Sommige exclusieve exemplaren zijn dusdanig zeldzaam geworden dat deze meer waar zijn dat ze ooit hebben gekost. Op sites zoals https://www.discogs.com/ kun je de waarde van je eigen collectie inschatten. Het blijft natuurlijk wel “wat de gek er voor geeft”

VoorstVeluwezoom heeft wekelijks een radioprogramma wat uitsluitend over vinyl gaat. Dit programma bestaat als nog voor dat de zwarte schijven weer opnieuw “hip” waren!

Tip van de auteur:

loop eerst een rondje over de platenmarkt. De prijzen kunnen soms beste verschillen per kraam. En mooie juweeltjes of echte pareltjes zijn best zeldzaam en soms moet je de portemonnee flink opentrekken

als zeggen de liefhebber dat er toch echt niet boven het geluid gaat van een echte grammofoonplaat

Foto’s en tekst: Martin Burgers

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.