Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Positieve reacties op première ‘Geheim aan de Rijn’

Positieve reacties op première ‘Geheim aan de Rijn’

Op donderdagavond 6 mei 2021 ging de documentaire ‘Geheim aan de Rijn. Verhalen over de Defensiehaven’ in première via de socialemediakanalen van mijnGelderland. De spannende verhalen van oudgedienden bij ‘object Arnhem’ werden op meer dan 150 apparaten gevolgd via YouTube, Facebook en mijnGelderland.nl.  

Tijdens en na afloop van de première kwamen er enthousiaste reacties binnen van kijkers. Vooral de verhalen van de oud-militairen werden zeer gewaardeerd. Een greep uit de reacties: “Mooie productie, erg informatief en helder verteld. Ook de belevenissen van de oudgedienden door middel van oral history is erg goed geslaagd. Complimenten.” En: “Wat leuk om nu het hele verhaal van de Defensiehaven te horen. Alle losse objecten hadden we in het veld en online al wel gevonden en nu hebben we ook de verhalen erbij. Dank jullie wel!”. Eén kijker merkte op: “Interessant! Nooit geweten, dus waardevolle geschiedenis!”.  

Plannen programmering
Er kwam ook veel respons op de plannen die aan het einde van de documentaire aan bod kwamen. De gemeente wil de Defensiehaven aanwijzen als monument en de geschiedenis daar beleefbaar maken voor inwoners en toeristen. Het idee van een voetveer van de haven naar Meijnerswijk in combinatie met horeca werd door de kijkers toegejuicht. De reacties varieerden van: “Ja, erg leuk een voetveer naar Meijnerswijk!” tot: “ Leuke docu dank jullie! En goed plan dat voetveer en terras.” 

Terugkijken?
De documentaire is terug te kijken via mijngelderland.nl/defensiehaven-arnhem. De komende weken wordt er in korte video’s op sociale media kanalen van mijnGelderland nog wekelijks aandacht besteed aan de documentaire.  

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.