Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Prinsessendag zondag 1 augustus op Luchthaven Teuge

Prinsessendag zondag 1 augustus  op Luchthaven Teuge

De eerste Prinsessendag vindt plaats vanaf Skydeck op Luchthaven Teuge op zondag 1 augustus aanstaande. Het programma is te volgen via het internet en de kabeltelevisie van RTV 794 (Epe-Heerde) en RTV VoorstVeluwezoom. De link wordt komende week gepubliceerd op een speciale website. Doel is een jaarlijks weerkerend moment te creëren waarop gevierd wordt dat weer vrij was en dat ook wil blijven in alle opzichten.

File:Aankomst prinses Juliana en de prinsessen op vliegveld Teuge vanuit  Canada (via , Bestanddeelnr 021-0390.jpg - Wikimedia Commons
foto: nationaal archief

Beleef de eerste Prinsessendag op zondag 1 augustus mee!

EERSTE PRINSESSENDAG OP TEUGE DIGITAAL

Op 1 augustus 2021 wordt voor de eerste keer de officiële terugkeer van de Oranje-prinsessen gevierd met een bijzonder televisieprogramma vanaf vliegveld Teuge.

Het is inmiddels 75 jaar + 1 geleden dat HKH-prinses Juliana en drie prinsessen: Beatrix, Irene en Margriet definitief terugkeerden naar het bevrijde Nederland. Een symbool voor herrijzend Nederland.

Sobere ontvangst, groots moment

Op donderdag 2 augustus 1945 landden er twee vliegtuigen op vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Prinses Juliana stapt met prinses Margriet uit het ene toestel, dochters Beatrix en Irene uit het andere. Prins Bernhard was overgevlogen uit Beekbergen. Na een sobere ontvangst vertrok het gezelschap naar koningin Wilhelmina. Die had haar intrek genomen in een villa nabij het ‘uitgewoonde’ Paleis Het Loo.

Terugkerende vrijheidstraditie

De terugkeer symboliseert de hernieuwde vrijheid, de relatief veilige situatie en ook de verbondenheid van de Oranjes met herrijzend Nederland. Op 1 augustus 2021 is de dag waarop vrijheid, vrede en verbondenheid met de terugkeer van de koninklijke familie zal worden gevierd. Na alle Corona-maatregelen is gekozen voor een kort en afwisselende presentatie met foto’s en film. Het programma wordt gepresenteerd door Ilse Voerman en Maartje Goedings, beiden net geen 20 jaar.

Eerste maal volledig digitaal

De voorstelling op Teuge is geheel digitaal te volgen. Gelet op de Corona-beperkingen kan publiek helaas niet toegelaten worden bij de voorstelling. Op een speciale website wordt de link gepubliceerd om het programma mee te beleven. Daarnaast zal de de link ondermeer te bekijken zijn op de website RTV VoorstVeluwezoom.

Technische ondersteuning is er van Paul Tijhuis AV en Kugel Licht en Geluid.

Tijhuis Audiovisuele Producties
Kugel logo

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.