Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Speciaal familieprogramma tijdens Klaterklanken

Speciaal familieprogramma tijdens Klaterklanken


De 4e editie van Klaterklanken, het openluchtfestival voor klassieke muziek, heeft voor families met kinderen een groot aanbod ontwikkeld. Naast de familieconcertwandelingen zijn tijdens Klaterklanken optredens van Holland Opera, Wonderland Collectief, Ton Meijer en But What About.

Klaterklanken vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 juli aanstaande op Buitenplaats Elswout in Overveen en op nieuwe locaties: Landgoed de Haere bij Deventer (zondag 18 juli) en Kasteel Rosendael in Rozendaal (zondag 25 juli).

Familieprogramma

Op Buitenplaats Elswout speelt Holland Opera, met actrice Daantje Idelenburg en slagwerker Chris Saris de voorstelling De Vos, de Raaf en het Meisje. Deze muzikale vertelling is geïnspireerd door de fabel De Vos en de Raaf van Jean de la Fontaine. Op Landgoed de Haere en Kasteel Rosendael is de veel bejubelde interactieve familieproductie Be Mozart te zienvan het ensemble van acteur Ton Meijer. Hij vertelt en speeltmet veel humor het leven van de grote Wolfgang Amadeus, vier musici vertolken de muziek van Mozart. Hoe was het om in de tijd van Mozart te leven, wat hadden mensen toen niet wat we nu wel hebben?

Het Wonderland Collectief van danseres en choreografe Makiko Ito richt met de productie BB (te zien op Elswout)op baby’s en ouders. Makiko Ito en haar musici en dansers maken een improvisatie voorstelling waarin contact met de baby’s een belangrijk onderdeel is.

But What About verzorgt het traditionele slotconcert van Klaterklanken. Hun Just Press Play is een interactieve voorstelling (voor iedereen van 4 tot en met 88) in de vorm van een echte speeltuin. Bezoekers sturen de musici aan als componist of dirigent.

Concertwandelingen
Kern van Klaterklanken zijn de concertwandelingen waarbij Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo (met Merel Vercammen) en Thomas Dulfer miniconcerten geven op 5 verborgen plekken op de landgoederen. Het publiek weet van tevoren niet waar de concerten zijn en wat er gespeeld gaat worden. Een gids leidt het publiek van 35 personen langs de 5 locaties. In totaal zijn er 9 concertwandelingen en 3 speciale familiewandelingen. De concertwandelingen zijn op Elswout uitverkocht, maar op Landgoed de Haere en Kasteel Rosendael zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor de familieproducties zijn op alle locaties nog kaarten beschikbaar.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.