De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Stekker uit de FM na 2030

Stekker uit de FM na 2030

Stekker uit de FM gaat nog wel even duren

Hoewel er inmiddels al zo’n tweeënhalf miljoen digitale radio’s verkocht zijn in Nederland en er steeds meer online wordt geluisterd, blijven radiozenders voorlopig nog te vinden op de FM-band. “Er komt natuurlijk wel een moment dat de FM uitgaat”, licht Bosman toe. “Dat doen we ook niet zomaar; dat gaat in nauw overleg met alle radiostations in Nederland en met de overheid. We doen het pas als de meeste luisteraars over zijn naar digitaal luisteren.”

Wanneer vervang je je radio?

Pas wanneer minder dan dertig procent van de Nederlanders nog naar de FM luistert, worden er afspraken gemaakt over het verdwijnen van de frequenties, zodat mensen voldoende tijd hebben om hun oude radio’s te vervangen. “Een radio in de schuur of in de keuken vervang je pas als ‘ie stuk is. Laat staan de radio in de auto. De meeste mensen gaan niet een nieuwe auto kopen voor een nieuwe radio.”

Autoradio’s

In december is er een Europese richtlijn in werking getreden zodat alle nieuwe auto’s worden uitgerust met een DAB+-toestel. “We zien nu al dat de meeste autofabrikanten DAB+ niet meer een hele dure optie laten zijn”, zegt Bosman. “Dat was wel eens 500 of 800 euro extra. Dan kies je misschien liever voor een verwarmde stoel, maar nu zit dat standaard in een nieuwe auto en zo hopen we dat straks ook alle tweedehandsauto’s digitale radio hebben en dat radio gewoon overal te ontvangen zijn.”

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.