Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

STREEKOMROEP STEDENDRIEHOEK KRIJGT VASTE VORM

STREEKOMROEP STEDENDRIEHOEK KRIJGT VASTE VORM

Linda Seinstra en Herman Woudenberg vormen met directe ingang samen één redactie van de lokale omroepen RTV794 (Epe en Heerde) en Voorst-Veluwezoom (Voorst en Brummen). Dat is het resultaat van intensief overleg tussen de besturen en de stevige inzet van twee ervaren redactie-medewerkers. “We zijn er trots op dat we alvast deze mijlpaal hebben gerealiseerd.” Dat zegt woordvoerder Gert Foekens, die namens de 2 omroepen toelichting geeft.

“De nieuwsredactie krijgt vaste vorm.” Aldus Harry Peters (voorzitter VoorstVeluwezoom). “Daar hebben we de nodige tijd in gestoken om dat organisatorisch op de rit te krijgen. In Linda en Herman hebben we twee ongelooflijk betrokken medewerkers met een langjarige ervaring in nieuwsgaring. Mensen die ook bereid zijn om door overleg en bijscholing nieuwe impulsen te geven aan de informatieverzameling voor kijkers, luisteraars en lezers. We zien het ook als een erkenning van hun doorzettingsvermogen om deze samenwerking van de grond te krijgen.”

Morgen is gisteren begonnen

“Er staan grote veranderingen aan te komen in de lokale media.” Gert Foekens, media-veteraan in hart en nieren, weet waarover hij het heeft. “We zijn in voorbereiding van ingrijpende veranderingen in bekostiging en de daaraan gekoppelde andere en veel intensievere nieuws- en informatieverspreiding. Foekens wijst vooral op plaatselijke en zeg maar ‘inter-plaatselijke’ nieuws- en informatie-aanbieding.  Hij doelt ook op de door Den Haag ingezette aanpak om nieuws op lokale schaal een nieuwe impuls te geven. Dat kan deels door meer financiële ruimte te bieden om bijvoorbeeld mensen in dienst nemen. “Een belangrijk waarborg voor het steeds verder versterken van de nieuwswaarde en tegelijk het garanderen van continuïteit.” Foekens benadrukt nog eens dat Seinstra en Woudenberg gezien kunnen worden als een soort kwartiermakers: “Zij hebben door het opzetten van een uitgebreide database met adressen, nieuwsarchief en onderwerpen, de eerste stap gezet naar de nieuwe aanpak. Vandaar dat we kunnen zeggen ‘Morgen is gisteren al begonnen’. Dat is ook echt zo!”

Blij mee

Foekens en Peters feliciteren niet alleen de medewerkers, maar ook de kijkers, lezers en luisteraars in de Stedendriehoek met het uitbreiden van het media-aanbod. “Daartoe rekenen we alle geledingen in de Stedendriehoek: onderwijs, ondernemingen, overheid en organisaties.” Foekens wijst er ook op dat door de extra aandacht en de min of meer constante bezetting van de redactie ook meer aandacht gegeven kan worden aan de wensen van zowel mensen die berichten en achtergronden kwijt willen als inwoners van de Stedendriehoek die goed geïnformeerd willen worden over een scala van onderwerpen die spelen in de streek. “Daarmee dragen we bij aan betrokkenheid, aan het versterken van onderling begrip, aan inclusiviteit en aan een samenleving die samen ergens voor wil staan.” Harry Peters vult aan: “Het is mooi dat we na aanvankelijk wat moeizame stappen ineens in een stroomversnelling zijn terechtgekomen. Het aantal medewerkers groeit, er hangt een sfeer van gezamenlijkheid en de toekomst ziet er ineens veel prettiger uit. Daar zijn we blij mee!”

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.