Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

t Veluws Zandsculpturenfestijn weer open!

t Veluws Zandsculpturenfestijn weer open!
Hoera! Vanaf zaterdag 5 juni mogen de deuren van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn eindelijk weer open voor publiek en kunnen bezoekers genieten van alle indrukwekkende en soms enorme bouwwerken van zand.  En… niet alleen alle zandsculpturen (en dat zijn er nogal wat!) zijn dit jaar nog tot zeker eind oktober te bewonderen. Je kunt ook een unieke expositie bekijken. Hier maak je kennis met honderden handgemaakte miniaturen die stuk voor stuk in een wereld van zand staan opgesteld. Alles staat in het teken van ‘het dagelijkse leven tijdens de oorlog’, dat perfect aansluit bij het huidige thema ’75 jaar Bevrijding’.  En… uiteraard kun je weer gebruik maken van alle horecagelegenheden op het park, zowel binnen als buiten op het terras.  

Met gemak hanteer je de 1½ meter

Uiteraard blijft ook deze zomer de gezondheid en de veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers voorop staan, maar dat maakt een bezoek er zeker niet minder leuk op! Door de grootte van zowel het binnen- als buitenterrein beweeg je je vrij over de aangelegde route, die alleen in één richting is te bewandelen. En… het complete wandelpad is breed genoeg zodat je, mocht je iemand willen passeren, met gemak de 1½ meter regel kunt hanteren. Houd er wel rekening mee dat je vooraf je online toegangskaarten reserveert. Dit doe je via de website www.zandsculpturen.nl
Terug in de tijd
Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Er staan zelfs verschillende legervoertuigen waaronder een tank. Bij binnenkomst loop je een vliegtuig in die onder de wolken blijft en parachutisten dropt. Een paar tellen later begint je reis door het verleden pas echt, want bij het ‘uitstappen’ waan je je direct op de stranden van Normandië, waarbij je getuige bent van de geallieerde landingen tijdens D-day. Je staat oog in oog met indrukwekkende zandsculpturen, je hoort vliegtuigen, mitrailleurvuur en op muren worden bewegende beelden van boten, vliegtuigen en parachutisten geprojecteerd. D-day was het dramatische hoogtepunt van operatie Overlord, het begin van de bevrijding van West-Europa en tevens het begin van je wandelroute langs de ruim 150 zandsculpturen.
Nieuwe buitenbeelden
Buiten zijn alle zandsculpturen vervangen door de meest mooie zandcreaties die stuk voor stuk in het teken staan van het thema ’75 jaar Bevrijding’. Aan sommige beelden wordt nog gewerkt, dus met een beetje geluk zie je tijdens je bezoek een carver aan het werk. Stel gerust je vragen. Want… weet jij welke gereedschappen ze gebruiken, hoe ze te werk gaan en welk zand het meest geschikt is? De nieuwe expositie met de handgemaakte miniaturen wandel je binnen nadat je de indrukwekkende zandsculpturen van de Slag om Arnhem en Pearl Harbor (maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog!) hebt gezien. In tegenstelling tot deze imposante beelden, maak je hier kennis met een wereld in het klein. Van gebouwen en straten van zand tot figuurtjes die perfect in hun omgeving opgaan, alles is zeer realistisch en gedetailleerd nagemaakt op een schaal van 1:5. Eén ding is zeker, je blijft kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws!
Laat je verrassen
Voor de expositie met de miniaturen (nieuw in 2021) hebben de zandkunstenaar 7 diorama’s ofwel ‘kijkkasten’ gemaakt waarin allerlei situaties en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog driedimensionaal worden uitgebeeld. Tijdens je route maak je kennis met de bewoners van Nederland die zich staande moesten houden, terwijl het dagelijkse leven ‘gewoon’ doorging. En… in deze oorlogsdiorama’s staat en zie je echt van alles! Van heel veel figuren van zowel mens als dier tot allerlei voertuigen en de prachtigste gebouwen met ramen die verlicht zijn. Je ziet zelfs rook opstijgen tussen het puin na het bombardement van Rotterdam. Ontdek jij alle bijzondere taferelen die worden uitgebeeld? Weet jij bijvoorbeeld waar de onderduikers zich hebben verstopt? En kun je de mensen vinden die verzetsblaadjes uitdelen? Kijk je goed, dan zie je altijd weer iets verrassends!

Prijs & openingstijden
Onlangs is het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn door ANWB-leden nog verkozen tot het op één na leukste uitje van Gelderland. Dus… laat je verrassen en beleef een leuk dagje weg! Het park is vanaf zaterdag 5 juni tot en met eind oktober 2021 van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.30 uur geopend. Op zondag is het park gesloten. Er wordt opnieuw gewerkt met een tijdslot. Op deze manier wordt het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur gegarandeerd en houden we samen met jou grip op de situatie! 
De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 5 jaar: gratis
– 6 t/m 12 jaar: € 5,00
– 13 jaar en ouder: € 10,00
Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn kun je contact opnemen met JPR Communicatie. Telefoon: 06 – 29040269, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl. Je kunt ook contact opnemen met Eric Koetsier van De Beeldentuin, telefoon 0577-462482, e-mail: info@debeeldentuin.nl
      Website       Facebook

Bron hoofdfoto: garderen.nl

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.