Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus


HOLTEN, – De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan de Triathlon Holten.

De 36e editie van het internationale topsportevenement is, net als vorig jaar, afgelast vanwege de aanhoudende dreiging van het coronavirus.
Groot aantal scenario’s overwogen De organisatie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar mogelijke scenario’s om de triathlon te organiseren op een zodanige manier, dat de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen
gewaarborgd blijft. Daarbij zijn talrijke afgeslankte varianten van het normale evenement op uiteenlopende locaties overwogen. Tot grote spijt en teleurstelling van de organisatie moet echter worden geconcludeerd dat de huidige situatie nog teveel onzekerheid en risico’s met zich meebrengt.
Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, licht toe: “Dit is een beslissing die we met enorm veel pijn in ons hart hebben moeten nemen. Temeer omdat het evenement vorig jaar eveneens
is afgelast. We vernemen van vrijwilligers, deelnemers en alle andere betrokkenen dat men staat te popelen om weer deel uit te maken van de Triathlon Holten. Dat gevoel heerst ook enorm binnen de hele organisatie, juist nu de pandemie ons al zo lang in zijn greep heeft.”

Veiligheid en gezondheid van betrokkenen heeft hoogste prioriteit
Het bestuur kan echter niet anders dan concluderen dat de huidige situatie, met zijn onzekerheid en gebrek aan perspectief op snelle verbetering, de organisatie onverantwoord en onmogelijk maakt.
“Het evenement zou binnen drie maanden moeten plaatsvinden. De datum is afhankelijk van de internationale triathlonkalender en daarom niet flexibel,” zegt Pieters. “De huidige stijging van het aantal coronabesmettingen maakt de situatie uiterst onzeker. Bovendien is er geen inschatting te maken hoe daarna de situatie zal zijn in de aanloop naar en tijdens de triathlon. Voor de organisatie van het evenement zijn de komende maanden cruciaal, waarbij vrijwilligers en het bestuur onderling veelvuldig contact hebben over de organisatie. Dit contact is in deze situatie niet mogelijk op de gebruikelijke manier. Hoe ontzettend graag we ook zouden willen organiseren, waarborging van de veiligheid en
gezondheid van alle vrijwilligers, atleten, sponsoren en andere betrokkenen ook tijdens de voorbereiding heeft de allerhoogste prioriteit. De nog steeds zorgwekkende omstandigheden maken het
organiseren nu helaas onverantwoord; ook geldende maatregelen maken het ondoenlijk. Dit is daarom de enige verantwoorde beslissing en we hopen op ieders steun en begrip.”

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.