Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Tweede ambtstermijn voor burgemeester Alex van Hedel

Tweede ambtstermijn voor burgemeester Alex van Hedel

Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander heeft bij Koninklijk Besluit Alex van Hedel benoemd voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Brummen. Alex van Hedel is opnieuw benoemd voor een periode van zes jaar. Zijn herbenoeming gaat in met ingang 27 maart 2021. Op 25 maart legt Van Hedel de voorgeschreven eed af bij de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland.  

In december 2020 bracht de gemeenteraad van Brummen een unaniem advies uit voor een nieuwe ambtstermijn van burgemeester Van Hedel. Van Hedel is sinds 27 maart 2015 burgemeester van onze gemeente. Zijn nieuwe ambtstermijn loopt tot 27 maart 2027.

Loopbaan

Burgemeester van Hedel (Voorst, 18 oktober 1960) startte zijn loopbaan als politieman bij de Haagse en Valkenswaardse gemeentepolitie en als voorzitter bij de Zuid Nederlandse Aannemersvereniging. In 1990 werd hij gemeenteraadslid-fractievoorzitter in Valkenswaard. Van 1994 tot 1998 was hij VVD-wethouder in Valkenswaard. In 2000 startte Van Hedel een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ordening om vervolgens van 2002 tot 2008 opnieuw de functie van wethouder in Valkenswaard te vervullen. Na dit wethouderschap was hij zelfstandig mediator en organisatie- en beleidsadviseur. In 2011 werd Van Hedel benoemd tot burgemeester van Neerijnen. In 2014 werd bekendgemaakt dat Van Hedel waarnemend burgemeester van Brummen was geworden. Bijna een jaar later werd hij voorgedragen om hier definitief burgemeester te worden.

Foto: Yvonne Altena

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.