De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Vanuit huis verkeerskennis opfrissen in Voorst, Lochem en Zutphen

Vanuit huis verkeerskennis opfrissen in Voorst, Lochem en Zutphen

Amersfoort, 22 maart 2021 –

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoermiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen.  VVN nodigt ervaren verkeersdeelnemers van 65 jaar en ouder die wonen in Voorst, Lochem en Zutphen uit voor een interessante online bijeenkomst over de nieuwste verkeersregels. Dit alles onder leiding van een deskundige en gecertificeerde VVN-voorlichter.

Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar in het verkeer. Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval, is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast wordt de mens gemiddeld steeds ouder én blijft steeds langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Deelnemers aan VVN’s online cursus, die ongeveer twee uur in beslag neemt, ontvangen praktische adviezen en er is ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen ervaringen. Gewapend met deze kennis kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer blijven deelnemen.

Deelname aan deze bijeenkomst die een informatief karakter en géén examen is, is gratis. Er is plaats voor ongeveer 15 deelnemers en de aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Het betreft een online bijeenkomst via MS Teams. Na bevestiging van uw deelname ontvangt u een link en een instructie waarmee u kunt aansluiten bij de bijeenkomst.

De online cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeenten Voorst, Lochem en Zutphen in opdracht van ROV Oost-Nederland en vindt plaats op donderdag 15 april 2021 van 14.00 – 16.00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 7 april 2021 via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Voorst-Lochem-Zutphen. Het is belangrijk dat in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer worden vermeld.

Om te weten hoe het gesteld is met de verkeerskennis kunnen mensen alvast een test doen via opfriscursus.vvn.nl

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.