De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Verhaal van Gelderland Festival

Verhaal van Gelderland Festival

De Gelderse geschiedenis komt tot leven rondom kasteel Cannenburch in Vaassen. Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival is er op zaterdag 26 en zondag 27 augustus voor de geïnteresseerde geschiedenisliefhebber veel te beleven. Dit jaar staat het festival in het teken van het thema: land en water. Het weekend is gratis te bezoeken.

Er zijn optredens van diverse artiesten, maar je zou ook mee kunnen doen met o.a. diverse activiteiten, workshops en spellen en luisteren naar spannende verhalen uit de geschiedenis van Gelderland. Of wandel door de geschiedenis van Gelderland, van prehistorie tot nu, en ontmoet historische figuren (zie bovenstaande foto van Jan Adelaar). Tijdens het festival kun je kijken in een kampement van de Vikingen, luisteren naar verhalen van zeventiende-eeuwse matrozen of met een negentiende-eeuwse dijkgraaf een praatje maken. Tijdens het festival kan iedereen – jong en oud – historie en kennis vergaren over de Gelderse geschiedenis.

Voor het Verhaal van Gelderland Festival hebben artiesten, van landelijk tot regionaal, zich laten inspireren door het verleden van de provincie. Diverse Gelderse talenten brengen tijdens het festival ook een ode aan een plek in Gelderland. Het Verhaal van Gelderland Festival wordt gehouden rondom kasteel Cannenburch en dat vind je aan het Maarten van Rossumplein 4 in Vaassen. Het uitgebreide programma staat op verhaalvangelderland.nl/festival

Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.