De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Voorst 160ste gemeente met Greenwheels-auto

Voorst 160ste gemeente met Greenwheels-auto

Deelvervoer nu mogelijk dankzij verzoek van inwoners van Twello


Voorst, 9 november 2022 – De gemeente Voorst is de 160ste gemeente met een Greenwheels-auto. Op verzoek van twee inwoners van Twello is deelvervoer met de bekende rode auto’s hier nu ook mogelijk. De Greenwheels-auto staat geparkeerd bij het NS-station in Twello. Met dit aanbod ondersteunt Greenwheels de groeiende behoefte aan deelvervoer in de gemeente en in Gelderland.

De gemeente Voorst zet met het plaatsen van de deelauto’s een stap naar een meer duurzaam mobiliteitsbeleid. Bert Visser, wethouder: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen de gemeente Voorst en deelmobiliteit is een belangrijk onderdeel. Het delen van transportmiddelen zorgt voor minder auto’s op de weg en draagt bij aan CO2-reductie.”

Op verzoek
De gemeente was direct enthousiast toen twee inwoners van Twello navraag deden over de mogelijkheden van deelvervoer binnen de gemeente. “We waren meteen enthousiast en zijn in gesprek gegaan met Greenwheels”, zegt Visser. “Op deze manier bieden wij inwoners die af en toe een auto nodig hebben de mogelijkheid om dat op een duurzame manier te doen. Het bespaart kosten, vermindert uitstoot en je draagt meteen bij aan een schoner milieu. We stimuleren dat mensen wat vaker reizen met de fiets of het openbaar vervoer om het milieu te besparen. En nu met de keuze om een deelauto te gebruiken, ontstaat er een goede mix aan mogelijkheden die allemaal bijdragen aan het duurzaamheidsbeleid van onze gemeente.”

Minder auto’s op straat
Met dit nieuwe aanbod laat Greenwheels zien snel op de groeiende vraag in te spelen. Het autodeelbedrijf is blij met de toenemende interesse naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in steden. De impact op steden is bewijsbaar aanzienlijk. Ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels-auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng*.

Meteen al populair
De deelauto, een Volkswagen up!, is al direct populair en wordt met name ingezet als ‘last mile’. Het zijn voornamelijk reizigers die via treinstation Twello naar een locatie elders in Voorst en omstreken reizen. De nieuwe auto op het P+R terrein heeft een vaste parkeerplaats, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website of app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.

Uitbreiden naar nieuwe gebieden
Het autodeelbedrijf, dat al bijna 27 jaar bestaat, blijft groeien. In 2021 werden 236 auto’s toegevoegd aan de landelijke vloot. Voor 2022 staat de teller inmiddels op ruim 300. Er rijden bijna 2.500 deelauto’s van Greenwheels rond in Nederland. In de beginjaren groeide het bedrijf vooral hard in de grote steden, maar ook daarbuiten wil Greenwheels steden leefbaarder maken door te zorgen dat er minder auto’s op straat staan. Greenwheels-directeur Andrew Berkhout is dan ook blij met deze stap: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om Nederland leefbaarder te maken. Dat maken we waar door onze deelauto’s te plaatsen in nieuwe gebieden waar vraag is en Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur. Tegelijkertijd werken we hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot. We verwachten in de komende jaren ook veel elektrische deelauto’s op verschillende plekken in Nederland te kunnen plaatsen. Onze ambities zijn groot. We denken graag mee met de gemeente Voorst over de mobiliteit van de toekomst.”

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.