Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Vrijwilligers gezocht voor de cursus Taal & Werk

Vrijwilligers gezocht voor de cursus Taal & Werk

Wil jij mensen helpen bij het ontwikkelen van taalvaardigheden bij de zoektocht naar werk? Taalhuis zoekt vrijwilligers voor Taal & Werk

Na de zomervakantie start in de gemeente Brummen het project Taal en Voorbereiding op Werk. Een gezamenlijk project van TopTaal en Taalhuis Brummen|Voorst. TopTaal verzorgt twee keer per week een les waarbij de cursisten (uitkeringsgerechtigden en/of statushouders die ingeburgerd zijn) hun taalvaardigheden kunnen verbeteren bij de zoektocht naar werk. Taalhuis zorgt voor begeleiding bij de praktijkopdrachten en het maken van huiswerk. Wij zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers die deze cursisten willen begeleiden met het uitbreiden van de woordenschat en het inslijpen van routines bij het zoeken naar werk.

Wat houdt de cursus Taal & Voorbereiding op Werk in?

Bij de cursus Taal & Werk leren de cursisten in tien weken van alles over de onderwerpen: wat zijn mijn kwaliteiten en wat voor werk past daarbij maar ook het belang van een netwerk op de arbeidsmarkt. De nadruk in het traject ligt op het versterken van de mondelinge vaardigheden. Naast de lessen doet de cursist een aantal opdrachten waarbij ondersteuning en begeleiding nodig is. Deze begeleiding gebeurt door  vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht voor de cursus Taal & Werk

Taalhuis zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om, samen met één of twee andere vrijwilligers, met een groepje cursisten verder te gaan met de stof die behandeld is in de les. Je gaat bijvoorbeeld mee met de cursist bij het vragen naar sollicitatieformulier of je oefent samen een gesprek. Zo ontwikkelen de werknemersvaardigheden van de cursist zich snel en boek je als vrijwilliger snel resultaat. Iets voor jou? Meld je aan voor 16 juli bij Mariël Schotpoort van de Bibliotheek Brummen|Voorst via het e-mailadres: m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Meer informatie voor vrijwilligers cursus Taal & Werk

De cursus Taal & Werk start na de zomervakantie en duurt tien weken. Tijdens deze tien weken zorgen vrijwilligers voor ondersteuning van de cursisten. Dit kan bij de Bibliotheek in Brummen of Eerbeek. Misschien heb je vragen of wil je meer weten over dit vrijwilligerswerk? Je kunt dan bellen naar Mariël Schotpoort via telefoonnummer (0313) 651 805 of stuur een e-mail naar m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.