De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Wat zoekt een toerist in Brummen, Heerde of Voorst

Wat zoekt een toerist in Brummen, Heerde of Voorst

Door: Linda Seinstra

We genieten al een paar weken van warm en zonnig weer. De schoolvakanties gaan bijna beginnen en dat betekent voor ons gebied een toestroom van toeristen. Wat maakt dat een toerist de keuze maakt voor een vakantie in één van deze drie gemeentes. Wat zoekt een toerist nu in Brummen, Heerde of Voorst?

Op de websites van Visit Brummen, Heerde of Voorst wordt duidelijk dat alle drie gemeenten liggen in een gebied tussen de IJsselvallei en de Veluwe. Als je hier met vakantie bent kun je genieten van afwisselende landschappen. Bos, heide maar ook de IJsselvallei.  Na een telefonisch gesprek met Visit Brummen, Heerde en Voorst blijkt dat een toerist in alle drie gemeentes vooral komt om te fietsen en te wandelen. De meeste toeristen ervaren het afwisselende landschap van fietsen door het bos en een aantal kilometer verderop weer langs de IJssel als prachtig. Wat ook favoriet is in dit gebied zijn de kleine restaurantjes, de streekwinkels en de Klompenpaden. En natuurlijk de Big Five! Edelhert, Ree, Wild zwijn, Schotse Hooglanders en de Vos. Voor alle gebieden aanlokkelijk voor de toerist.

Wat onderscheidt Brummen dan van de andere beide gemeentes? Landgoederen. Denk aan Landgoed Voorstonden en Leusveld, Engelenburg en buitenplaats Spaensweerd. Ook vind je in Brummen verschillende galeries en natuurlijk het pontje naar Bronckhorst.

Waarom dan toch in Heerde op vakantie gaan? De Schaapskooi op de Renderklippen. Altijd een publiekstrekker voor jong en oud. En, niet te vergeten, het kozakkenveer in Wapenveld waarmee je de IJssel kunt overvaren naar Fortmond.

Ook in Voorst kom je verschillende landgoederen en buitenplaatsen tegen maar in Voorst gaat de toerist ook graag naar Bussloo om aan het water te recreëren of voor wellness in Thermen Bussloo. Ook vliegveld Teuge is een trekpleister. Parachutisten en vliegtuigen kijken maar ook lekker een hapje eten op het terras.

Feit is dat alle drie gemeentes in een prachtig gebied liggen en veel bieden voor de toerist. Echter niet alleen de toerist want Visit Heerde heeft in het verleden een klein onderzoek gedaan naar de herkomst van bezoekers op toeristische plekken in de gemeente en die bleken maar al te vaak uit de eigen omgeving te komen.

Linda Seinstra

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.