De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Weekendweer: typisch Nederlands zomerweer houdt aan

Weekendweer: typisch Nederlands zomerweer houdt aan

Enkele buien en 20-23 graden

Net als de afgelopen tijd kan Nederland ook dit weekend rekenen op licht wisselvallig zomerweer. Daarbij zijn vooral zaterdagmiddag- en avond buien te verwachten, lokaal met onweer. Met 19-23 graden is de temperatuur zowel zaterdag als zondag vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Zaterdag zijn er vooral in de ochtend nog zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en stijgt de kans op buien. Bij deze buien kan het plaatselijk onweren en ook flink regenen, maar hele heftige buien verwachten we niet. In het noorden blijft het waarschijnlijk de hele middag droog. Voor de buien uit loopt de temperatuur op naar 19-23 graden.

Ook zaterdagavond valt op verschillende plaatsen regen. Wie buitenactiviteiten heeft gepland doet er dus goed aan de radar in de gaten te houden.

Zondag vaak droog

De laatste dag van het weekend blijft het vaak droog. Zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar af en vooral in de middag kunnen enkele buien ontstaan. De meeste buien zijn voor de oostelijke helft. In het westen verloopt de zondag grotendeels droog. Met een graad of 22 is het prima weer om buiten te zijn. Het online bericht: www.weeronline.nl/nieuws/9-7-2021-weekend-weer

Foto: Toon Boons

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.