Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Weerbericht komend weekend

Weerbericht komend weekend

Zonovergoten zondag met zonkracht 8

Zaterdag start met wolken en een beetje regen

De zon is sterk in deze tijd van het jaar. Tijdens de eerste helft van zondagmiddag wordt in het midden en zuiden van het land zonkracht 8 verwacht. In het noorden is de zonkracht een ruime 7. Het weekend start zaterdagochtend met wolken en plaatselijk een beetje regen. Zaterdagmiddag is het op veel plaatsen al vrij zonnig en met zonkracht van ruim 7 ligt verbranding ook dan op de loer.

Zaterdag start met behoorlijk wat wolkenvelden en vooral in het oosten kan in de ochtend een beetje regen vallen. Vanuit het westen breekt op steeds meer plaatsen de zon door en in de middag is het fraai juniweer met veel zonneschijn. Er waait een matige noorden- tot noordwestenwind en zeker aan de kust is dit te merken aan de temperatuur. Het wordt 18 graden aan zee tot 23 graden in Limburg.

De zonkracht is tijdens de eerste helft van de middag ruim 7. Wie de zon in gaat raden we aan om een zonnebrandcrème met hoge beschermfactor te gebruiken. Door het frisse windje valt het minder snel op hoe krachtig de zon is.

Zonovergoten zondag, zonkracht 7-8

Zondag kunnen we genieten van een zonovergoten dag. Stapelwolkjes zullen, als ze al ontstaan, heel klein blijven en ook hoge wolkensluiers zijn er niet of nauwelijks. Met maxima van 19 graden op de Wadden tot lokaal misschien net 26 graden in het zuidoosten van het land is het aangenaam warm, maar zeker niet heel heet.

De zon is nog iets feller dan zaterdag en tussen 12:00 en 15:00 uur zal de zonkracht op de meeste plaatsen in het midden en zuiden van het land zonkracht 8 zijn. In het noorden is het een ruime zonkracht 7. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 10-15 minuten rood kleuren.

Rond de langste dag is de zon het krachtigst en is het gebruikelijk dat een enkele keer zonkracht 8 wordt gemeten. 

Hitte op komst?

Na het weekend blijft het zomers en de temperatuur gaat waarschijnlijk nog wat omhoog met landinwaarts op grote schaal 25-29 graden. Mogelijk wordt het in het zuidoosten zelfs 30 graden. Daarbij neemt woensdag wel de kans op buien toe en mogelijk worden dit zelfs stevige onweersbuien. Vanaf donderdag wordt het duidelijk koeler met 20-25 graden en dagelijks kans op buien. Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/11-6-2021-weekend-weer-zonovergoten-zondag

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.