Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Weersverwachting lange termijn: veel buien en voorlopig geen warmte

Weersverwachting lange termijn: veel buien en voorlopig geen warmte

Pas na Pinksteren toenemende kans op warmer weer

Zonnig en warm lenteweer is het deze lente nog weinig geweest. Ook komende dagen staat het weerbeeld in het teken van buien en zijn de temperaturen laag voor de tijd van het jaar. Pas vanaf Pinksteren neemt de kans op een weersomslag iets toe.

Net als gisteren zijn de buien vandaag vooral voor de zuidelijke helft van het land. In het weekend krijgt het hele land te maken met buien. Vooral zondag belooft een behoorlijk natte dag te worden met op veel plaatsen 5-10 mm regen en regionaal nog wat meer. Ook is bij buien kans op onweer. De maxima komen uit op 13 graden in het noordwesten tot lokaal 16 graden in het zuidoosten en oosten. Hiermee is het koud voor half mei. Maxima van 15-19 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Ook volgende week houden we een weerbeeld met vrij veel wolken en dagelijks buien. De meeste buien zijn voor de middag en de eerste helft van de avond. De maxima blijven uitkomen tussen 13 graden aan zee en 16 graden in het zuidoosten. De minima liggen rond 7 graden.

Meer ruimte voor de zon

Aan het einde van de week komt er wat meer ruimte voor de zon, al blijft dagelijks kans op buien. Mogelijk wordt het ook iets warmer met maxima van 14-17 graden. De kans op maxima ruim boven de 20 graden is ook voor het Pinksterweekend amper 10%.

Kansen op warm weer nemen iets toe

Na Pinksteren stijgt deze kans naar circa 20% met zelfs een klein kansje op zomerse maxima. Er is echter ook een 80% kans op een voortzetting van buiig weer met maxima onder de 20 graden. Online bericht: weeronline.nl/nieuws/14-5-2021-weertrend-kouder-warmer-aanmodderen

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.