De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Wilpse MiniMarkt blijkt schot in de roos

Wilpse MiniMarkt blijkt schot in de roos

Iedere zaterdag ervaart menig Wilpenaar als een soort feestje. Zodra de kerkklokken 10x hebben geslagen vindt men de weg naar de markt op het plein voor het dorpshuis. De verbindende werking is geweldig en de structurele klandizie maakt het geheel tot een groot succes. Alle aanwezige kooplui komen graag naar ons dorp en zijn erg tevreden over hoe de eerste edities zijn verlopen. Dit biedt perspectief voor de toekomst.

Iedere zaterdag loopt het dorp dus uit. De meesten wandelend met boodschappentassen, sommigen kiezen voor de fiets. De familie Lagerweij verzorgt steevast de achtergrondmuziek. Passanten kijken verbaast wanneer ze passeren. “Dat ziet er gezellig uit” zie je ze denken. Iedereen houdt zich keurig aan de maatregelen. Soms sta je minuten in de rij voor één van de kramen, maar dat biedt ook weer mogelijkheden om even bij te kletsen. Het is een gemoedelijk tafereel.

De markt vindt iedere zaterdag plaats van 10.00 tot 14.00 uur. Momenteel is er aanbod van Kees Heinen Visspecialiteiten, Mario Goeken Kaasspecialist, Sammy Jo Loempia’s en Boerderij de Kölke uit Voorst. Laatstgenoemde heeft een uitgebreid assortiment groente, fruit en toebehoren. Iedere donderdag of vrijdag delen we hun exacte assortiment op de facebookpagina van de belangenvereniging. De kaasboer verkoopt tevens eieren, worsten, Balkenbrij, olijven en nootjes. Mogelijk kunnen we het aanbod in de toekomst nog verder uitbreiden. Tot die tijd koesteren we wat we hebben, een eigen markt!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.